Ово је Воја, због чијих стихова о дјеци од прије 40 година плаче регион

ГС
Ово је Воја, због чијих стихова о дјеци од прије 40 година плаче регион

КУРШУМЛИЈА - Мали Воја из Куршумлије, који је пејсмом поручио да су сва дјеца на свијету иста, данас има 46 година, живи у Доњем Степошу код Крушевца, породичан је човјек.

Говорио је за Телеграф.рс и истовремено у првој изјави за медије поручује да би стихове пјeсме опет рецитовао само ако би то помогло. Имао је око пет година када је рецитовао ту пјесму. И, иако чува снимак, као што сви ми чувамо успомене, не крије да је био узбуђен и пресрећан када је видио “шта су друштвене мреже урадиле са снимком на којем је баш он”.

- Било је то 1983. године. Представа се одржавала у Економској школи у Куршумлији - прича Воја.

Чувени Минимакс је у емисији “Теби кажем” питао дјецу шта су припремила од рецитација, а Воја је пред камере стао и пуног срца одрецитовао песму “Уједињена дјеца света”, која је расплакала не само њега, већ и све оне који су је чули.

Звао га колега

Пјесму је написала учитељица Даница Николић.

- Баш за мене је написала ту пјесму. Искрено, био сам стварно узбуђен и пресрећан када се снимак завртио на мрежама. Истовремено, и није ми било свеједно када сам га видео после 40 година. Можете да замислите како је када видите нешто своје после толико година. Али, баш је леп осјећај. Чак ме је и један колега питао да ли сам то ја. Било је разних коментара, и сви су позитивни - каже он, пише Телеграф.

На питање чиме се мали Воја сада бави, кроз смијех и у шали каже “свим и свачим”. Ради у једној приватној фирми, али своју љубав поклања пољопривреди а поготово животињама.

У браку је са супругом Тамаром, са којом има троје дјеце.

- Најстарији син Душан напунио је 18 година и завршио је трећи разред средње школе, кћерка Радица је завршила други разред средње, а најмлађи Стефан осми разред - наводи Воја.

Каже да се сјећа 80 одсто стихова пјесме, али да би се уз мало подсјећања и помоћи присјетио и цијеле. Иако је од сусрета са Минимаксом и учешћа у његовој емисији прошло четири деценије, и сада би је опет изрецитовао.

- Опет бих је пред публиком изрецитовао, само ако може да помогне. Сада је разумем на другачији начин, а посветио бих је свој деци света. И ја их имам, као што рекох, троје... - каже Воја.

Има, наводи, само једну жељу, а за родитеље једну поруку.

- Само нека буде мир у свету. Иначе, када о деци причамо, мишљења сам да васпитање полази од родитеља. Прво од њих, па онда да гледамо децу - поручује “мали Воја”.

 

Ријечи пјесме “Уједињена деца света”

- Сва су деца на свету иста

Весела, а у души чиста.

Нису сви једнако сити,

Иако би тако требало бити.

Док нека деца плешу и ходе

Друга немају ни чисте воде.

Док једно носи хаљине нове,

друго голо у помоћ у помоћ зове.

Ех, што не постоји нека планета,

где би живела сва деца света?

Ту би свак био добро обучен и ухрањен,

а на далеко би се видио натпис:

Одраслима је улаз забрањен!”

 

 

 

plačite sa Vojompic.twitter.com/Zeqf1ZkLmW

— durum(@milichka) June 2, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана