Ово је најсрећнија америчка држава у 2024.

ГС
Ово је најсрећнија америчка држава у 2024.

ХАВАЈИ – Хаваји су ове године наjsрећнија америчка савезна држава, према годишњем рангирању веб-странице за личне финансије Болет хаб.

Према тим истраживањима, ова пацифичка америчка држава имала је најнижу стопу депресије у САД, а 86 одсто њених одраслих житеља изјавило је да су доброг или солидног здравља, пренио је Си-Ен-Би-Си (CNBC).

Поред тога, Хаваји су имали једну од најнижих стопа незапослености и други највећи удио домаћинстава са годишњим приходом изнад 75.000 долара.

Наjсрећније државе су оне које пружају натпросјечан квалитет живота у широком спектру области, од јаке државне економије и висококвалитетне његе физичког и менталног здравља до адекватне количине слободног и лијепог времена.

Да би се утврдило гдје су људи који живе у Америци наjsрећнији, Воlet хаб је упоредио у 50 држава више од 30 показатеља у три кључне категорије: емоционално и физичко благостање, услови за рад и заједница и окружење.

Калифорнија и Флорида, двије државе које су обично синоним за лијепо вријеме током цијеле године и одлазак у пензију, рангиране су тек на 13. мјесту, односно 14. мјесту. Прошле године, Јута је била наjсрећнија држава у Америци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана