Ових пет ствари у Вашем дому могле би да Вам блокирају срећу у љубави!

GS
Foto: iStock

Психолози и стручњаци за фенг шуи: упозоравају да неправилан распоред намјештаја и декорације може да блокира проток енергије, што негативно утиче на наше емоционално стање и односе.

Иако можда живимо у свом дому из снова – стану, имамо успјешну каријеру и одличне пријатеље, и даље се можемо осјећати несрећно или усамљено. Можда разлог лежи у нашем дому. Дом би требало да буде наше уточиште, где се осећамо безбједно и удобно, али погрешно уређење простора може изазвати осјећај немира, па чак и жељу за бјекством.

Психолози и стручњаци за фенг шуи: упозоравају да неправилан распоред намјештаја и декорације може да блокира проток енергије, што негативно утиче на наше емоционално стање и односе. Једноставним прилагођавањем можемо створити простор који подржава нашу срећу и љубав.

Превише минимализма

Минималистички стил може бити естетски привлачан и функционалан, али превише строг минимализам може негативно утицати на ваше благостање. Превише празних простора и неутралних боја може створити хладну и непријатељску атмосферу.

Запитајте се: да ли се заиста осјећате пријатно у овим сивим и стерилним просторима? Додајте мало топлине и личности меким текстилом као што су јастуци, ћебад или простирке. Упалите свеће и уживајте у шољици чаја у својој омиљеној шољи. Ово ће донети топлину и удобност у ваш дом, што ће заузврат побољшати ваше благостање.

Неудобан кревет

Кревет није само мјесто за спавање, већ и кључни елемент за привлачење позитивне енергије и љубави у ваш живот. Према Фенг Шуију, препоручује се спавање на брачном кревету са чврстим узглављем , које је постављено даље од зида, што омогућава слободан проток „чи“ енергије. Редовно мењање постељине и одржавање чистоће испод кревета је кључно за добру енергију у спаваћој соби.

Правилна организација простора

Важно је да намештај буде правилно распоређен, јер погрешно постављање може изазвати енергетске блокаде. Кревет не треба постављати тако да узглавље буде окренуто ка северу, јер то може негативно утицати на вашу каријеру.

Изаберите меко осветљење и мирне боје за намештај и избегавајте зидне сатове и телевизоре у спаваћој соби, јер ови елементи ремете мир и хармонију. Редовна чистоћа је кључ за проток позитивне енергије.

Избјегавајте оштре углове

Према фенг Шуију, оштри углови у просторији привлаче негативну енергију и усамљеност. Ако реновирате стан, покушајте да изгладите оштре углове , иначе их покријте украсним предметима као што су лампе, софе или комоде са биљкама.

Кактуси нису најбољи избор за привлачење љубави, радије бирајте биљке попут спатифилума, које својом женском енергијом привлаче позитивне и љубавне тренутке.

Ослободите се старих ствари

Стари и бескорисни предмети у дому блокирају проток енергије и испуњавају простор негативном енергијом. Ослободите се ствари које вам више нису потребне или их донирајте у добротворне сврхе. Ако још увек имате поклоне бивших партнера који су оштећени или бескорисни, решите их се, јер те ствари носе негативну енергију из прошлости. Очистите свој дом и ослободите простор за нове, позитивне енергије које ће донијети свежину и срећу у ваш живот.

Пратећи ове једноставне савете, можете створити дом који подржава вашу срећу и љубав. Прилагодите свој простор тако да постане извор позитивне енергије и удобности, где можете да уживате у миру и хармонији, преноси Најжена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана