Ове расе паса се највише лињају

GS
Foto: Facebook

Ако волите псе, али нисте љубитељ псеће длаке, постоје одређене пасмине које бисте требали избјегавати.

Иако се сви пси лињају и потребно их је четкати без обзира на то имају ли дугу или кратку длаку, неке пасмине познате су по томе што се лињају цијеле године, због чега нису идеалне за власнике који немају довољно времена за свакодневну бригу о крзну свог пса, а ни за бригу о чистоћи дома.

Ових шест пасмина се највише лиња, тврде стручњаци портала ПетМД.

Лабрадор

Лабрадори су једна од пасмина које имају двоструки слој крзна, због чега могу издржати неповољне временске услове. Но, то значи да се лињају током цијеле године. Као и већина паса, највише се лињају у прољеће и на јесен како би се припремили за ново годишње доба.

Акита

Као и лабрадори, аките се лињају током цијеле године, а највише се лињају при прелазу с прољећа на љето те с јесени на зиму. Такође, аките су већи пси, што неким власницима отежава бригу о њиховом крзну.

Далматинац

Иако имају кратко и густо крзно, далматинци се лињају цијеле године. Ако вам је стало до чистоће вашег дома, а немате времена за свакодневно усисавање, ово можда није идеална пасмина за вас.

Chow Chow

Ако размишљате о набавци Chow Chowa, будите спремни на свакодневно четкање, поготово током сезоне лињања. Ови пси имају густо и дугачко крзно, а током сезоне лињања опада им три до четири пута више длаке него иначе.

Њемачки овчар

Њемачки овчари такође имају двоструки слој крзна, што значи да се лињају током цијеле године. За разлику од Chow Chowa, који захтијевају чешљање скоро сваки дан, њемачке овчаре потребно је четкати три до четири пута седмично.

Сибирски хаски

Посљедњи на попису су сибирски хаскији, који се најбоље сналазе у хладнијим климама. Како би преживјели неповољне услове, хаскији имају густу poddlaku која се лиња свакодневно. Највише се лињају током прелазних раздобља, али то зависи од климе у којој се налазе, преносе Индекс.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана