Ове фризуре женама додају и до 10 година: Грешке због којих изгледате старије

ГС
Ове фризуре женама додају и до 10 година: Грешке због којих изгледате старије

Фризура доста утиче на изглед сваке особе, зато је битно да одаберете ону која вам највише лежи.

Без обзира на то колико лако пркосите годинама, погрешна фризура, дужина или боја косе могу поништити све ваше друге напоре. Ево најчешћих грешака при прављењу фризуре, које чине да жене изгледају старије него што заиста јесу, некад чак и десетак година.

Неке фризуре никада не излазе из моде, али с времена на вријеме треба их модернизовати. То посебно важи за натапиране шишке, пругасте праменове и превише лака. Избјегавајте их у широком луку!

Француска  и балерина пунђа

Овај класични стил може додати године лицу уколико је превише озбиљан и ако је коса превише “зализана”. Посматрајте то на овај начин: ригидност је знак старости, а флексибилност знак младости.

Без било чега да вам уоквири лице, балерина пунђа привући ће пажњу на све боре, неравнине и неправилности на вашем лицу. А ако је пунђа, сама по себи, малена, ваше лице због ње може изгледати веће, а коса рјеђа.

Ситни увојци

Они заиста изгледају старомодно, а производи који су потребни за њихово креирање даће вам укочен изглед умјесто свјежег и младоликог.

Предуга коса

Иако већина стручњака каже да дуга коса може изгледати сјајно у било ком узрасту, постоји нешто што је предугачко. Са тим се слаже и Мич Стоун, стилиста за звијезде.

- Када вам коса “прође кроз ребра”, званично ћете изгледати старије. Скратите мало ваше праменове и на лак начин ријешите ову уобичајену грешку приликом одабира фризуре. Тако ћете себи одузети коју годину и ревитализирати ваш изглед. Ако сте довољно стари да се сјећате пјевачице Кристал Гејл из њеног најбољег периода, нисте довољно млади да носите њену фризуру - каже Стоун.

Превише тамна коса

Фарбање косе у превише тамне нијансе је сигуран начин да нагласите тамне мрље - управо оне ствари које сви покушавамо да сакријемо како старимо. Стручњаци се слажу да ће уоквиривање лица топлијом нијансом уљепшати боју и боље сакрити знакове старења. Бред Џонс, директор за боје робној кући “Сакс Фифт Авенија”, препоручује стратешко постављање свијетлих и ниских дијелова косе.

Најсвјетлије нијансе би требало да вам буду око лица, а тамније испод. Брз начин да то постигнете је да се одлучите за екстензије за косу у топлој нијанси и закачите неколико комада како бисте лијепо уоквирили лице. И не заборавите да ваше обрве морају да одговарају вашој новој боји - каже Џонс.

Сувише равна коса

Сувише равна коса може изгледати блиставо и здраво - у двадесетим годинама. Међутим, како старимо, то једноставно изгледа досадно. Опуштена и беживотна коса учиниће да се на вашем лицу истакну “смијлице” и друге боре. А ако још уз то користите пеглу да бисте постигли овај изглед, своју косу приде излажете и штетној топлоти, чинећи да сами праменови косе изгледају старије.

Једноставан начин да исправите ову грешку јесте да користите чичак ваљке за стварање природног волумена или да се одлучите за неки од производа који ће ваше власи начинити пунијим. Имајте на уму и да се екстензије могу користити и за додавање димензије вашој коси. Ови производи нису само за повећање дужине, већ и за повећање запремине и дебљине.

Претјерано прање косе

Нико не жели масну косу или перутаста рамена, али ни сувише често прање косе није баш пожељно. Превише прања лишиће вашу косу и кожу главе пријеко потребних природних уља, остављајући ваше фоликуле крхким и беживотним. Стручњаци се слажу да је најбоље прати косу два до три пута недељно.

Често прање, пјенушање и испирање могу заправо узроковати оштећење, ломљење и у зависности од производа могу оштетити или дехидрирати кожу главе. Обично је довољна само једна доза шампона и балзама. Немојте насједати на те савјете са паковања шампона.

Раздјељак је на погрешном мјесту

Да ли сте све ове године правили раздјељак на погрешном мјесту? То је врло честа грешка која заправо може да учини да изгледате старије.

- Ако желите да изгледате млађе, најбоље би било да ваш раздјељак буде мало лијево или десно од центра главе- савјетује Адам Богуцки, власник чикашког салона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана