Ова бака не купује поклоне унуцима: Тврди да их добијају превише и да ће од ње добити дар када одрасту

ГС
Ова бака не купује поклоне унуцима: Тврди да их добијају превише и да ће од ње добити дар када одрасту

Колико сте пута само примијетли да нека дјеца имају свега - превише? А онда дође рођендан, па добије још. Па новогодишњи празници и други поводи. Све у свему, чини се да је превише играчака и куповина и даривања изгубило смисао.

Једна бака је подигла приличну прашину на друштвеним мрежама након што је објавила снимак на којем каже да унуцима не купује поклоне, јер мисли да имају довољно играчака.

Тами Келтон, 50-годишња бака из Охаја, каже у својој објави да једноставно не жели да купује својим унуцима од девет и шест година, као и од три и осам мјесеци „мале пластичне играчке које ће бити бачене".

Умјесто тога, она је за свако унуче када се родило уплатила по 100 долара на њихов рачун и од тада им уплаћује по десет долара недјељно. Такође учествује и у прикупљању новца за њихове факултете, што је у Америци веома велики издатак.

Када се приближи празник који укључује даривање, она уплати новац на њихове рачуне. Келтонова каже да се њени уопште не узбуђују због тога, па чак тврди да њен најстарији унук воли да види износ на његовом банковном рачуну.

@tammie_time_ I don’t spend money on things that they will throw away. I would rather spend money on experiences and their future.grandchildren viral ypage fy fyppppppppppppppppppppppp teamworktrend original sound - tammie_time_

- Не купујем поклоне својим унуцима – они добијају гомилу поклона од свих осталих - рекла је она у свом видеу на Тик Току: - Кунем се, добију око 50 поклона на божићно јутро. Не недостају им моји. У реду је... мој поклон ће доћи када одрасту и буду могли да плате колеџ, да одложе уплату на кућу или да започну сопствени план за пензионисање са мојим почетним улагањем.”

Међутим, нису сви позитивно прихватили њену идеју.

- Значи мрзиш своје унуке. Кул - гласио је један од сурових коментара док су други уочили да се "појављује на Божић и прима поклоне, али их не даје": - Са седам година, све што видите је: "Бака ме није вољела довољно да ми купи поклон када су сви остали. Ваљда јој је мој рођендан бесмислен, па сам и ја бесмислен".

Но, ипак је било и оних који су је схватили и који сматрају да дугорочни план помаже унуцима и њиховим родитељима.

- Ово је скоро тачно оно што је мој отац урадио за моју дјецу. Моји синови су сада у двадесетим и обоје су платили колеџ и још увијек имају новца који им је остао за живот - примијетио је један њен пратилац: - Као мајка петоро дјеце која се носи са огромним количинама безвриједних поклона од баке и деке за Божић и рођендане, ово је сан!!!

Многи су чак и сами признали да прижељкују овако нешто.

- Волио бих да је моја свекрва ово урадила. Она троши толико новца на ствари које се бацају. То ме излуђује, углавном зато што она то не може да приушти - написала је једна корисница Тик Тока а друга додала: - Материјалне ствари не показују љубав. Не могу да се сјетим ниједног поклона које су ми бака и деда поклонили осим домаћег јоргана.

Иначе, бака Келтон је одрасла у сиромаштву и напустила је средњу школу када је остала трудна.

Први пут је кренула на факултет са 27 година, а магистрирала са 44 године. Као млада мама, често није могла да купи поклоне својој дјеци, а још мање да плати рачуне на вријеме или да приушти много намирница. Са својих 50 година и даље отплаћује кредит који је подигла за факултет.

- Када сам магистрирала социјалну помоћ, помислила сам: „Нећу да моји унуци ово доживе“. Прекасно је да то урадим за своју дјецу... али за име Бога, могу то да урадим за своју унуку.”

А када су је људи питали на који начин онда показује љубав према унуцима, бака је објавила нови видео у којем је објаснила тако што их покупи из школе, прати њихове спортске тренинге, организује преноћиште код себе и води их на сладолед и у тематске паркове, пише Она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана