Отишао на најболнију и најскупљу операција на свијету како би био 10 цм виши

ГС
Foto: Инстаграм

Мушкарац се подвргнуо болној операцији продуљења удова како би испунио свој сан да постане виши.

Дијелећи снимке свог искуства са својих 10,9 милиона пратилаца на Инстаграму, 29-годишњи Џеферсон Косио из Колумбије добио је 10 центиметара висине од захвата. Иако је раније патио од проблема с ногама, Косио је објаснио да је разлог захвата сада чисто естетски. Међутим, његово почетно искуство довело га је до откривања козметичког захвата који се зове ‘истезање ногу’, преноси Метро.

‘Прије двије године имао сам проблем с ногама о којем заправо не желим говорити јер је врло лично’, рекао је.

‘Било је пуно нагађања и теорија завјере, за што нисам марио. Али, једна од ствари која је имала највећи утицај на мене било је истезање ногу. Размотрио сам то, разговарао с неким људима и открио да постоји. Утувио сам си у главу да то желим учинити’.

Иако се никада прије није осјећао као ниска особа, занимало га је може ли постати мало виши.

‘Висок сам 177 цм. Досећи 187 цм чинило ми се превише, али ћу остати на око 1,83 м’, рекао је.

Међутим, Џеферсон је операцију описао као једну од ‘најскупљих’ и ‘најболнијих’ на тржишту.

Цијене за операцију која му је промијенила живот кретале су се између 200 и 700 милиона колумбијских пезоса (46 и 162 хиљада евра), иако Џеферсон није открио свој коначни рачун.

Џеферсонов хирург је додао да се поступак обично не користи у естетске сврхе, него за подешавање малформација које остављају један уд дужи од другог или када пацијент изгуби дио уда у несрећи.

Процес може трајати више од четири мјесеца од операције до опоравка, након чега пацијенти могу наставити с нормалним свакодневним активностима, укључујући ходање, вјежбање и, у Косиовом случају, играње фудбала.

Операција продужење удова почиње остеотомијом, која укључује резање ‘кратке’ кости на два сегмента. Хирург ће затим причврстити синтетичку направу за продужење екстремитета, попут шипке, између костију.

Током неколико мјесеци ваше тијело ствара нову кост да попуни празнину. На крају се синтетичка направа уклања, али требаће вам физиотерапија (и вријеме) за потпуни опоравак.

Видео његове операције који је подијелио на свом Инстаграму сада је постао виралан, скупивши готово 320.000 прегледа и преко 6.000 коментара. ‘Прошао сам најболнију операцију на цијелом свијету.

"Бисте ли то учинили?", гласио је наслов. Но, нису сви имали разумијевања за њега. ‘Таштина у најбољем издању! Сав новац овог свијета не би могао учинити овог типа сретним’, коментарисао је један корисник.

‘Имају толико новца да не знају на шта би га потрошили… и зато раде ове глупости’, коментарисао је други.

‘То је само одраз празнине коју осјећате изнутра, а коју чак ни новац, операција или секс не могу испунити’, само су неки од коментара, преноси Вечерњи.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана