Отац Предраг Поповић упозорава на прву ствар која се деси кад ђаво уђе у човјека

Агенције
Отац Предраг Поповић упозорава на прву ствар која се деси кад ђаво уђе у човјека

Отац Предраг Поповић упозорава на прву ствар која се деси кад ђаво уђе у човјека.

Отац Предраг Поповић познат је као неко чије се ријечи, размишљања и ставови веома цијене и са пажњом разматрају међу вјерницима, али и бројним поштоваоцима његовог лика и мисли које радо дијели са пратиоцима и пријатељима на Фејсбуку и Јутјубу. 

Посљедња тема на коју је говорио јесте она у вези са свим опасностима које са собом носи самоћа и изговарање реченице “не треба ми нико”.

Отац Предраг Поповић говори да нас ђаво одваја од суштине кад кажемо да нам у животу не треба нико.

– Мени не треба нико. Само ја и Бог – размишљање је које, како наводи и упозорава отац Предраг Поповић, носи са собом бројне замке јер се на тај начин одвајамо од породице, постајемо лењи и нама је лакше управљавати без опирања. На тај начин човек учи да воли самоћу, а наш свештеник истиче да такав однос према животу може бити опасан.

“Човек мисли да и даље служи Богу, а није тако”– Ђаво је тиме ударио на суштину спасења човјека, а човјек и даље утисак да је Божји и да служи Богу. Послије тога је све веома лако – започео је причу отац на свом Фејсбук профилу.

Даље је наставио да објашњава шта се дешава кад се човјек одвоји од суштине, коју је на почетку поменуо, и колико је важно да тај исти човјек буде уз своје ближње и своју породицу да би у будућности просперирао, а не утонуо у летаргију и учмалост сопственог живота.

– Кад човјек изађе из заједнице, кад човек изађе из породице, веома је лако њиме манипулисати. Прва ствар коју ‘демон’ ради када уђе у човека јесте то да га одваја од породице. И човјек почиње да воли да је сам и у својим мислима – између осталог је отац Предраг Поповић испричао у својој недавној објави и поново упозорио да не изговарамо и не помишљамо да нам у животу не треба нико, преноси Стил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана