Отац Предраг Поповић објаснио зашто не бисмо требали да славимо 1. мај

ГС
Отац Предраг Поповић објаснио зашто не бисмо требали да славимо 1. мај

"Продао си вјеру за вечеру", пише у опису новог видео-снимка оца Предрага Поповића који често на друштвеним мрежама говори о вјери, али и о разним животним ситуацијама.

Отац Предраг се овај пут осврнуо на чињеницу да се ове године 1. мај и Велика сриједа поклапају, те је објаснио зашто православни вјерници данас не би требало да буду у природу, роштиљају и пију алкохол.

- Не можете да роштиљате на Први мај! Е, неки да се направе паметни, па да кажу “Ми ћемо да роштиљамо рибу“. Не можеш да роштиљаш рибу на Велику недјељу – започео је отац Предраг.

Како каже, то је једина недјеља у години која се пости на води, те нема смислила ни то да на данашњи дан роштиљате рибу.

- Једина субота у години која је на води је Велика субота. Ти ћеш на Велику сриједу, када мораш да будеш у цркви, да чујеш шта се десило на Велику сриједу, када су Христа ухапсили, када је био са својим ученицима, када је био на Тајној вечери и тако даље, да чујеш шта се десило, када су га предали, када су га судили, када су га пљували… Значи цијеле те недјеље, Велика сриједа, Велики четвртак, Велики петак, а ти ћеш да роштиљаш са својим другарима. Ти ћеш да једеш рибу, нећеш да месо, па једи онда месо. Ако си изашао да роштиљаш не Велику недјељу, онда једи месо слободно. Подједнак је гријех. То што ћете ви да једете рибу, није ти ту мјесто и тад томе није мјесто – наглашава.

Према његовим ријечима, многи су спремни да се одрекну вјере због роштиљања.

Он је недавно објавио и фотографију фотографију прасета на ражњу гдје је написао: “Није 1. мај, већ Велика сриједа. Не роштиљај, већ пости”, преноси Жена Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана