"Освојила сам 2 милиона евра на лутрији с мужем, а онда је један мејл разорио наш брак"

Г.С.
"Освојила сам 2 милиона евра на лутрији с мужем, а онда је један мејл разорио наш брак"

Изненађујућу причу о томе како им се живот распао након добитка на лутрији од два милиона евра подијелила је Лара Грифитс.

Роџер и Лара Грифитс освојили су 2005. године џекпот Националне лутрије у Великој Британији. Одмах по подизању добитка у висини од два милиона евра купили су нови дом, почели су да путују и да купују брендирану гардеробу. Мало-помало, потрошили су сав новац.

Осврћући се на то вријеме, Лара је рекла да послије добитка на лутрији "већини људи на неки начин буде још горе". А кад се то деси - нико нема саосјећања према "добитницима".

У року од неколико седмица, како је испричала за Мирор, њен супруг је купио Ауди с покретним кровом вриједан 20.000 евра, док им је она резервисала путовање у Дубаи, летом у бизнис класи и смјештај у хотелу с пет звјездица.

- Мора да смо потрошили 17.000 евра за десет дана - присјећа се данас Роџер и додаје:

- Лара је вољела ташне. Вољела је куповину. Провела је много времена у "Луис Вуитону".

Роџер се подвргао козметичком третману избјељивања зуба, куповао је дизајнерску одјећу, трошио је 350 евра на ботокс и око 600 евра на тетоваже, укључујући и име "Лара" коју је урадио на свом бицепсу.

Финансијски крах

Али само осам година послије освајања награде, 2013. године, сав новац је испарио, а с њим и њихов брак.

Кад се пар разишао, након 14 година заједничког живота, кривили су једно друго за финансијски крах.

Заправо, Лара тврди да су се као пар ријетко свађали прије добитка на лутрији и да су саму ноć́ побједе прославили уз јефтину храну и флашу јефтиног шампањца.

Али, иако су обоје били из добрих породица и образовани, нису знали како да сачувају новац.

Штавише, у новогодишњој ноћи 2010. имали су пожар у својој новој кући која је вриједила 775.000 евра у Сјеверном Јоркширу. Кућа је била потпуно уништена, а њих двоје, иако су имали новца, никада нису осигурали имовину.

Међутим, најгори тренутак у Ларином животу био је када је на Роџеровом рачунару пронашла мејл у којем је од пријатеља тражио број телефона неке жене.

- У архиву његовог мејла сам пронашла преписку између Роџера и његовог пријатеља у којој мој муж тражио број телефона неке жене. Изгледало је као да га је његов пријатељ охрабривао да то уради. Распала сам се и позвала Роџера да ми објасни о чему се ради - присјећа се Лара.

На њено изненађење, он се није извинио када га је позвала и суочила се с њим.

- У року од десет минута се вратио кући. Прошао је право поред мене у своју канцеларију и почео да пакује торбе. Викао је на мене, говорио ми да сам идиот и патетична, а онда је само отишао - присјећа се Лара и наставља:

- Била сам хистерична. Покушала сам да га позовем, али му је телефон био мртав, а кад сам пробала да га контактирам на друштвеној мрежи Facebook, блокирао ме. Можда бих била грозна према њему седам дана, али бих му све опростила, јер сам га вољела. Не вјерујем у развод, породица ми је све.

Растављени и сиромашни

Ипак, кад је Роџер сат касније послао поруку, рекао јој је да се стиди онога што се дешава и да жели да се врати кући, јер имају још веће проблеме – да немају новца и да он нема гдје да живи.

Али Лара је тада одбила његов захтјев и заувијек су се раздвојили. Роџер је у међувремену рекао да се стиди мејлова, али је негирао да је био невјеран, пише Телеграф.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана