Осам ствари опасних за вашу везу

ГС
Осам ствари опасних за вашу везу

Многи мисле да је превара највећа невоља која партнере може снаћи у вези, међутим, постоје ствари које су за будућност везе опасније чак и од варања

 Лагање и скривање ствари од партнера

Макар избјегавали истину како не бисте повриједили или разочарали партнера, лагање и скривање с временом постаје велики проблем који води до нарушавања повјерења и везу поставља на климаве ноге. Требали бисте свом партнеру моћи рећи све што вас мучи.

Избјегавање интимности

То не важи само за интимност већ и на разговоре о осјетљивим темама, питање да ли можете да рачунате једно на друго у тешким ситуацијама, али и избјегавање показивања осјећаја како приватно тако и у јавности. Све ово ће нашкодити вашој вези и пољуљати вјеру у њену озбиљност и постојаност партнерових осјећаја.

Избјегавање разговора о проблемима

Ако постоји неки проблем у вези, колико год вам било тешко, о њему треба разговарати прије него што он постане огромна гомила под тепихом о коју ћете се непрестано спотицати. Колико год вам се проблем чинио безначајним, неважним или можда ''немогућим'' за разговор, причајте о њему.

Тврдоглавост

Када неко редовно инсистира на својим ставовима и одлукама, партнеру поручује да није спреман на компромисе. А у вези бисте увијек требали бити спремни на компромисе. Особе које могу функционирати једино на начин да је све по њиховоме су особе које су увези саме са собом.

Патронизирање

Обраћање партнеру с висине одаје непоштовање, будући да шаљете поруку да мислите како је ваше мишљење важније, како сте ви паметнији, способнији или врједнији. Равноправност партнера од изразите је важности у свакој озбиљној вези.

Остајање у вези из погрешних разлога

Било да не желите да разочарате породицу или да откажете путовање које сте испланирали прије три мјесеца – такве и сличне ствари погрешан су разлог за останак у вези. У вези се остаје због љубави, а не због навике или тога што вам је тешко да се носите с новонасталом ситуацијом.

Манипулирање

Ово је јако осјетљиво подручје јер је неко у стању да годинама суптилно манипулира партнером, а да овај то уопће не схвати. Осјећате ли да због партнера губите самопоуздање и постајете дубоко несретни, запитајте се шта вас уопће повезује и због чега сте у вези.

Љубомора

Можда вас партнер не вара, али редовне сумње могу бити пуно горе од саме преваре. У вези треба да се осјећате вољено, пожељно, сигурно и самопоуздано.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана