"Опасни момци" о којима бруји Америка: Ко су Страхиња и Немања браћа Николе Јокића?

ГС
Foto: Агенције

Кошаркашка репрезентација Србије побиједила је Аустралију у четвртфиналу Олимпијских игара резултатом 95:90. Када је Никола Јокић, најбољи кошаркаш планете ступио на сцену, ствар је била ријешена.

Никола Јокић на терену руши све пред собом и константо помјера границе, те показује да за њена не постоји немогуће.

Будући да је постао један од најбољих кошаркаша свијета, јавност је често заинтересована за његов приватни живот.

Такође, Николина браћа - Страхиња и Немања врло интригирају јавност, и док је једна имао проблема чак и са законом, за другог кажу даје неодољив фрајер. Када год дођу на утакмицу да бодре брата, увијек привлаче пажњу, те се дешава да људи желе и са њима да се фотографишу. Са друге стране, није им било страно ни да покушају да упадну на терен како би заштитили брата, али ни да одбрусе навијачима. Жутро навијају, а онда са великом жаром славе сваки Николин успјех.

Страхиња, најстарији насљедник Јокића, рођен је 1982. Такође је волио да игра кошарку, а брату је био највећа потпора када је пред њим била велика одлука у тинејџерским годинама. Његову професионалну каријеру прекинули су проблеми са повредом леђа, због чега је у Србији играо ниже лиге.

- Када смо први пут успоставили контакт, отишао сам у Сомбор, нашао породицу играча и причао са њима. Та породица је сјајна, веома стабилна, старомодна српска породица, која заиста веома добро брине о деци. Били су веома срећни зато што је тако велика агенција заинтресована за клинца који, узгред речено, никад није био на тренингу првог тима. И прихватили су да приступе агенцији, али хтели су да мене виде - рекао је Николин агент, Мишко Ражнатовић, и додао:

- Два дана касније су дошли, разговарали смо, створила се веома добра хемија. Посебно када је у питању Страхиња, његов старији брат, он је био ту. У том моменту је био веома важан за ту одлуку и за многе друге одлуке. И у Србији му је веома помогао да помогне то што јесте, а било је веома тешко - истакао је Мишко.

И Никола је имао занимљиву опаску једном приликом.

"Страхиња игра кошарку, није тако талентован, али мрзи да губи", рекао је Јокић у једном интервјуу о старијем брату, који посјећује готово све његове мечеве.

Имао је 2019. године и проблем са законом, био је осумњичен за дављење и гурање женске особе у стану. Према тадашњим писањима медија, она је дозвала помоћ тако што је преко лаптопа послала поруку особи која је контактирала надлежне.

Страхиња је био оптужен за напад другог степена и на крају се изјаснио кривим по двије тачке. Добио је условну казну, а рок који му је суд тада дао је 3. фебруар 2022, послије којег је поступак против њега одбачен.

Немања, средњи Николин брат, рођен је 1984. године и био је на добром путу да успије и у Америци. Играо је кошарку на Универзитету Детроит Мерси. Међутим, направио је велики заокрет у каријеру и пребацио се на ММА.

- Правио сам грешке. Када сам био млад, кошарка ми није била приоритет број један. Изласци, журке, опијање, девојке, то су ми биле главне преокупације. Сам сам доносио одлуке типа "нећу или хоћу да тренирам". И даље ми је била потребна подршка породице. То ми је недостајало тамо – рекао је Немања својевремно.

Иако је веома популаран међу љепшим полом, Немања је већ био неколико година у браку са Афроамериканком Шенон, са којом има и двоје дјеце. Али, у медијима се појавила вијест да је дошло до краха љубави, мада разлози нису познати. Шушка се да је јабука раздора била друга дјевојка са којом је усликан током љета прошле године, пише Курир Стил.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана