Они за 88 дана, а оне за 134 - ко се прије заљубљује

ГС
Они за 88 дана, а оне за 134 - ко се прије заљубљује

Како је објављено у стручном часопису “Journal of Social Psychology”, на основу истраживања, које је рађено на тему заљубљиваља полова, евидентно је да се мушкарци брже заљубљују.

Такође је на основу истраживања утврђено да мушкарци прије него жене кажу својој партнерки да је воле. Мушкарцима је потребно 88 дана да се заљубе, а женама 134 дана.

Ауторка истраживања Мариса Харис истакла је да је женама потребно више времена да се заљубе. Оне имају другачије подсвјесно биолошке стандарде, на основу којих траже одговарајућег партнера и оца своје дјеце.

Исти разлог је и параметар на основу кога је утврђено да жене више уживају у сексу када су емотивно повезане са својим партнером.

- Сматрам да жене подсвјесно одлажу љубав и да могу много да изгубе на репродуктивном плану, ако се посвете погрешном мушкарцу - истакла је Мариса Харис, ауторка истраживања.

Често се дешава да се жене уплаше ако им се мушкарац одмах физички допадне. Оне су тада склоне да мисле да их је можда привукла њихова фантазија и сматрају да треба бити на опрезу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана