Она је била животна љубав Мустафе Надаревића

Г.С.
Она је била животна љубав Мустафе Надаревића

Регион је потресла вијест да је легендарни глумац Мустафа Надаревић преминуо након дуге борбе са тешком болешћу у 77. години.

Било је у животу овог мајстора глуме и редитеља још битака у којима није успио да побједи. Године 2012. изгубио је своју супругу и велику љубав Славицу Радовић.

“Брините се за мог Мују”, рекла је сценографкиња и костимографкиња Славица Радовић-Надаревић у посљедњем разговору с пријатељицама. Оне су је посјетиле у њеном стану у Љубљани, у којем је и умрла 7. јуна 2012.

Више од десет година храбро се борила с раком дојке. Након успјешних терапија, болест јој се поново враћала. Велика подршка био јој је њен Мустафа. До посљедњег тренутка бдио је уз њену постељу, а умрла је на његовим рукама.

Упознао је у зрелим годинама, када је већ иза себе имао два брака и троје деце, кћерке Нађу и Нану те сина Ашу. У Славици је пронашао сродну душу. Талентована умјетница и смирена, профињена и лијепа жена била је животна љубав првака загребачког ХНК и омиљене телевизијске и филмске звијезде.

О приватном животу ријетко је говорио, а тада би истицао да га је Славица оплеменила. Заједно су провели двије деценије, а вјенчали су се 1992, на интимној церемонији. Одлучили су се на тај свечани чин, који је круна сваке љубави, када су већ обоје слутили да се ближи њихов физички растанак.

Од своје супруге Надаревић се опростио у Копру, словеначком приморском градићу, у којем је Славица рођена и у којем је провела дјетињство и младост. Уз њега је била само најужа породица. Иако се њена породица преселила у Љубљану, становници Копра били су поносни на своју успјешну суграђанку, а самим тим и Мустафа који је био радо виђен гост.

Њих двоје живјели су на релацији између Загреба, Љубљане и Сарајева, гдје је Надаревић снимао хит серију “Луд, збуњен, нормалан”, у којем игра Изета Фазлиновића.

“Назвао сам га да му изјавим саучешће, а на крају је он тјешио мене. Није никога желио на посљедњем испраћају. Од Славице се желио опростити на свој начин, онако како су њих двоје и живјели”, рекао је филмски редатељ Арсен А. Остојић, у чијем је филму “Халимин пут” Надаревић одиграо једну од главних улога.

Сви који су их познавали, кажу да су били складан пар и да су их везали приврженост и љубав, што је права ријеткост у данашње вријеме. Вољели су филм и позориште и често су заједно радили. У свакој представи коју је режирао, Надаревић је ангажирао своју супругу . Заједно су играли тенис и голф, а посебно су уживали у љетовањима на Јадрану. На мору су увијек боравили на неком тихом и мирном мјесту, били су потпуно посвећени једно другом, што је за њих био врхунац среће.

У разговору с новинарима, у ријетким тренуцима кад је спомињао супругу, желећи на сваки начин заштитити своју и њену приватност, Надаревић је ословљавао именом, него је називао својом љубављу, драгим, храбрим и надареним бићем с којим се дивно слаже и с којим жели подијелити остатак свог живота.

Премда је знао да се његовој супрузи злоћудна болест неколико пута у посљедњих петнаест година враћала, дубоко је у себи вјеровао да су пред њима још многе лијепе године. У борби против тешке болести искушали су све конвенционалне, али и алтернативне методе лијечења, али на крају ништа није помогло.

“Умјетност живљења и глуме негдје су врло близу, с тим да је глума боља, јер на сцени можеш умирати много пута, а остати жив. Нажалост, живот је неталентован глумац. Када нас једном неко напусти, онда је то заувијек. Остаје само умијеће преживљавања. И сјећања”, записао је Надаревић у својим аутобиографским записима.

Три брака

Надаревић се женио три пута, с првом супругом Јасном има кћерку Нађу која је историчарка умјетности. Јасна и он су се развели када је Нађи било осам година. Други пут се оженио са Сњежаном, а са њом је добио сина Ашу и кћерку Нану. Аша је успјешан спортиста, а Нана се бави маркетингом и ради као ПР менаџер једног познатог козметичког бренда из Америке, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана