Оливија Њутн-Џон одговорила на прозивке да је “Бриљантин” проблематичан

Г.С.
Оливија Њутн-Џон одговорила на прозивке да је “Бриљантин” проблематичан

Глумица Оливија Њутон-Џон, која је у култном мјузиклу “Бриљантин” глумила Сенди, реаговала је на прозивке да је филм проблематичан.

Након што је филм емитован на ББЦ-ју, бројни гледаоци су почели да пишу на друштвеним мрежама како је филм својим сценама подржавао анти-LGBTQ пропаганду, а посебно су истакнули сцену плесног такмичења у ком је учествовање било забрањено истополним паровима.

Други су писали како је портретисање једне од женских ликова, Ризо, такође проблематично јер ју је околина осуђивала због тога што је спавала с више мушкараца, а многима се није свидjело ни то што је Сенди потпуно промjенила имиџ како би се наводно свидjела Денију, ког је глумио Џон Траволта.

Оптужбе ту нису престале па су неки почели да говоре и како су стихови пjесама које су се пjевале у филму такође били дискриминирајући.

Упркос силним критикама неки гледаоци стали су у одбрану филма и истакнули како је он био производ свог времена, а с њима се сложила и Њутн-Џон.

“Мислим да су све ове оптужбе помало смијешне јер филм није направљен да се схвати озбиљно. Настао је у 70-има и причао је причу 50-их. Све је то само забава”, рекла је током подкаста “А Life of Greatness”.

Испричала је и да је након свих ових година у одличним односима с Траволтом.

“Филм нас је зближио. Он је заслужан за наше пријатељство”, нагласило је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана