Одушевила многе својим дамским стајлингом: Мајка музичара Бајаге која је преживјела страхоте Јасеновца

GS
Foto: Ringier

Рок музичар Момчила Бајагића Бајагу усликан је у центру Београда док је шетао са својом мајком Јованком, која има 90 година.

Иако гази девету деценију живота, Јованка је веома витална, те је све вријеме самостално ходала и то брзим кораком. Поред тога што је задивила пролазнике својом виталношћу, она је одушевила многе и својим дамским стајлингом и држањем, преноси Блиц

Међутим, то није једино због чега се Јованки треба дивити. Наиме, Јованка је преживјела Јасеновац, и данас је живи свједок голготе која се дешавала у најозлоглошенијем логору на простору бивше Југославије за вријеме Другог свјетског рата.

Пиевач о овоме никада није говорио, све до премијере филма "Дара из Јасеновца", за који није био сигуран да ли да дозволи мајци да погледа.

- Моја мајка је живела у Хрватској када су покупили њу и све чланове њене фамилије и одвели у логор. Сви мушкарци из њене породице су страдали. На који начин је она успела да се спасе тих страхота не желим и не могу да причам - казао је Бајагић.

- Размишљам да ли је паметно да јој дозволим да у суботу гледа филм. Она има јаку жељу и мораћу да јој пустим, али знам да ће се потрести много и да ће то бити тешко вече за све нас. Ја сам одгледао филм. Одлично је урађен и јако је тежак за гледање. Направљен је професионално и на добар начин је одрађена једна јако тешка тема. Одушевила ме је девојчица која глуми Дару. Она није професионални глумац, али је успела да се избори са улогом која је јако захтевна - истакао је Бајага за "Информер".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана