Објављена топ листа најсекси занимања: Је ли ваше међу њима

Г.С.
Објављена топ листа најсекси занимања: Је ли ваше међу њима

Нека занимања су више секси од других, а ми вам доносимо попис пет професија којима жене не могу одољети, те пет оних које су најузбудљивије мушкарцима.

У овој забавној анкети учествовало је 1.000 сексуално активних појединаца, како би пронашли занимања која су најсекси женама, те она која мушкарци сматрају најпривлачнијима.

- Мислим да су ови послови који се истичу као сексуално најпривлачнији повезани с перципираним родним улогама у погледу мужевности и женствености у друштву - објаснио је сексолог Кам Фрасер за ''Dailu Star''.

Најсекси занимања женама:

1. Ватрогасци

Познато је да жене не могу одољети униформи, а поготово онда кад је ријеч о ватрогасцу који рискира живот док спашава некога. Скромни ватрогасац најсекси је професија, с чак 39 одсто гласова од њежнијег пола.

2. Грађевински радници

За секси грађевинске раднике гласао је велики број жена, па су они први избор њих чак 38 посто. Они су перципирани као снажни и способни, а то су квалитети који жене посебно привлаче.

3. Полицајци

Након ватрогасаца који рискирају животе и снажних грађевинара, на ред долазе полицајци на чију су униформу слабе многе жене, па су ''зарадили'' 25 процената женских гласова. Они су ту да нас штите и спасе из невоље, па мноштво жена воли бити у њиховом присуству.

4. Доктори

Они који нам спашавају животе такође су на листи најпривлачнијих занимања, па су им жене поклониле 19 одсто својих гласова. Ни мушкарци не могу одољети згодним докторицама, које су и на њиховој листи најпожељнијих.

5. Механичар

Мишићи и спретне руке красе механичаре, који су добили пето мјесто на листи најсекси занимања. Како каже сексолог Фрасер, жене за најсекси занимања бирају мушкарце који су јаки, способни и могу се бринути за њих, као и заштитити их. С друге стране, мушкарци бирају женственост и бригу.

Најсекси занимања мушкарцима:

Мушкарцима су привлачне професија у којима жена има мноштво знања, али на један начин она пружа подршку и његује. Неке од професија су популаризиране и сексуализиране кроз филмове, серије, али и порнографију.

1. Стјуардесе

Чак 37 посто мушкараца гласало је за то да стјуардесе освоје титулу најсекси професије. Чини се да ни мушкарци не могу одољети униформи, нарочито кад је ријеч о углађеним и згодним женама у сукњама с високим петама.

2. Медицинске сестре

Идућа професија такође има популарну униформу, а то је она медицинске сестре. Чак 34 одсто мушкараца потврдило је да су медицинске сестре њихов појам сексепила, а најпопуларније су међу старијом генерацијом.

3. Секретарице

Секретарице су такође познате по сексепилности своје професије, а њихове улоге у мноштву филмова и серија свакако су допринијеле њиховој популарности. Оне су треће мјесто освојиле с 24 посто гласова.

4. Учитељице

Секси учитељице заузеле су мјесто одмах након секретарица с 23 одсто гласова, а строгост и ауторитет очито привлачи мушкарце.

5. Глумице

Глумице су посљедње на попису, а освојиле су срца 19 одсто гласача. Њих најчешће можемо видјети уређене у тоалетама или на билбоардима, па својом љепотом и талентом лако освајају мушка срца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана