Ново истраживање: Овакве објаве на друштвеним мрежама ваши пријатељи потајно мрзе

GS
Foto: Freepik

Одмарате се на каучу и скролате друштвеним мрежама, а затим вам искочи фотка другарице која весело скаче по пјешчаној плажи, наравно, с рукама подигнутим у ваздух, јер пролази кроз најбоље тренутке живота. На тај призор прогунђаћете нешто себи у браду или само уздахнути од муке, а добра је вијест да нисте једини.

Наиме, управо је хваљење фоткама с одмора тип објава које људи највише потајно мрзе, судећи према анкети коју је провео Планетвар. 

У истраживању је учествовало 1000 Американаца, тачније 49 посто жена, 49 посто мушкараца и 1 посто небинарних особа, у доби од 18 до 77 година, а највећи број испитаника (53 посто) спадао је у генерацију миленијалаца. Ево које их врсте објава на друштвеним мрежама највише иритирају. 

Изазовне фотке, попут оних на плажи, у бикинију, могу привући пажњу многих, али судећи према резултатима анкете, имају сасвим супротан учинак од оног који прижељкујете. Наиме, чак 55 посто судионика признало је да их иритирају.

Одбројавање до годишњег одмора 

ОК, идете на годишњи и уплатили сте путовање. Супер. Но можда би било боље да поштедите пријатеље фамозног одбројавања јер је чак 53 посто испитаника признало да се осјећају љубоморно када виде такве објаве. 

Ако спадате међу оне који малтретирају друге одбројавањима до одмора, па фоткама с одмора, а затим се касније још и присјећате одмора, имамо лоше вијести - шанса да вас пријатељи потајно мрзе прилично је велика. 

Наиме, више од половице испитаника изјавило је да су фотографије с одмора из прошлих година једнако досадне као и фотографије с тренутног одмора. Можда су вама симпатичне, али нису забавне ни занимљиве широј публици.  

Објаве које се људима свиђају 

Али немојте очајавати јер нису све објаве везане уз одмор толико иритантне, неке су врсте судионици позитивно оцијенили. Рецимо, препоруке о дестинацијама, неким занимљивим мјестима и активностима које људи могу укључити у планирање свог будућег одмора итекако су пожељне. 

Савјети и упозорења о томе што треба избјегавати на дестинацији коју сте посјетили такође су на врху листе најпожељнијих објава. А ако баш не можете одољети похвалити се фоткама с одмора, учините већини услугу и подијелите их с најближима, преноси Индекс

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана