Ново истраживање из Њемачке предвиђа враћање у нормалу за 10 мјесеци

Танјуг
Foto: Илустрација

Њемачке компаније очекују да ће свакодневни живот и њихово пословање бити ограничени још много мјесеци, показују резултати најновије пословне анкете института ИФО.

Према налазима овог истраживања, компаније предвиђају да ће ограничења у јавном животу потрајати још 7,4 мјесеца, а враћање њиховог пословања у нормалу не очекују још 10,3 мјесеца, наводи се у саопштењу ИФО института.

- Обје цифре су тек незнатно ниже него у децембарској анкети. Кампања вакцинације која је тренутно у току тек треба да покаже коначни ефекат - каже Клаус Волрабе, шеф анкетног одјељења у ИФО.

Процјене по појединачним секторима се само незнатно разликују. Произвођачи очекују да ограничења у јавном животу трају још 7,4 мјесеца, пружаоци услуга 7,5 мјесеци, трговци 7,2 мјесеца, а грађевинци 7,3 мјесеца.

Кад је ријеч о повратку њиховог пословања у нормалу, произвођачи не очекују да ће до тога доћи још наредних 10,2 мјесеца, пружаоци услуга процјењују да ће за то бити потребно још 10,6 мјесеци, малопродавци 9,3 мјесеца, а грађевинске фирме се надају да ће до нормализације пословних активности доћи за 10,4 мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана