Новаков "цимер" из Мелбурна коначно слободан

б92
Foto: принтскрин

Док је Новак Ђоковић, почетком године, био заточен у Мелбурну у озлоглашеном хотелу за миганте, свjетска јавност имала је прилике да се упозна са ситуацијом кроз коју пролазе бројни мигранти, од којих су неки тамо провели чак девет година.

Један од њих је и Мехди Али, који је побjегао из Ирана када је имао свега 15 година. Он је у поменутом хотелу био заробљен чак девет година, а тек доласком Новака Ђоковића његов глас је могао да чује читав свијет.

Данима су многе групе за људска права протестовале испред тог хотела, али је највећу пажњу свјетских медија група заточених миграната добила када су добили и свјетски познатог комшију - Новака Ђоковића, који је недељу дана био заточен у истом овом хотелу, за који је и сам рекао да је испод сваког услова за живот.

 Ноле је често истицао кроз шта пролазе мигранти у интервјуу који је дао после тортуре у Мелбурну, на шта му се Мехди Али захвалио путем Твитера.

Данас, послије дугих девет година овај момак је коначио слободан човјек, што је саопштио својим пратиоцима на Твитеру. Он неће бити слободан у Аустралији, гдје је тражио азил, већ у САД.

"Вечерас сам слободан да напустим Аустралију и почнем свој живот у Сједињеним америчким државама. Али, нећу бити срећан док сви моји пријатељи не буду ослобођени из притвора. Није слобода док сви не будемо слободни. Хвала вам за подршку", написао је Мехди Али.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана