Новак Ђоковић помаже српским селима, али уз један важан услов

ГС
Новак Ђоковић помаже српским селима, али уз један важан услов

БЕОГРАД - Новак Ђоковић још једном је показао да је човјек с великим срцем и да брине о својој земљи и људима којима су потребни помоћ и подршка.

Како Курир сазнаје, најбољи тенисер у историји бијелог спорта помаже људима у Србији који живе на селу.

Он је, како каже наш саговорник који је упућен у цијелу причу, до сада помогао породицама у око тридесетак села и ту неће стати.

Новак, тврди наш извор, купује све што недостаје једном домаћинству, а потребно је за обављање пољопривредних послова. У свему учествују и адвокати из Америке, а потписује се уговор у којем стоји битан услов који они којима је урученa помоћ морају да испоштују.

У питању је то да људи све оно што им Новак дарује, не смију да злоупотребе, тачније никако не смију то да отуђе. С тим потезом тенисера нико нема проблем и свима је јасно да он само жели да буде сигуран да оно што даје као помоћ, неће нико искористити на лош начин.

У све ово укључена је и његова супруга Јелена. Опште је познато да су њих двоје помогли много пута болесној дјеци и људима који немају услове за живот, а велике новчане донације су дали болницама током короне. Он је тада помогао Италији са значајном свотом, а претходно је и Србији донирао чак милион евра за помоћ у борби против овог вируса.

Када је било неопходно, и Новом Пазару је донирао пет милиона динара, а докторима на Косову и Метохији нова санитарска возила. Осим Србији и Италији, Ноле је током короне помогао и Шпанији, а на томе му је лично, и то јавно, захвалио његов велики ривал Рафаел Надал.

Новак Ђоковић је 2012. добио два изузетна признања за ту годину - Артур Еш хуманитарац године, које се додјељује за изузетне хуманитарне доприносе, и награду АТП врлд тур Но 1, коју добија тенисер који заврши сезону на мјесту број један свјетске ранг-листе.

Прије двије године тенисер и његова супруга добили су и специјалну награду Хуманитарци деценије, коју им је додјелила хуманитарна организација "28. јун". Дуга можемо набрајати доброчинства великог тенисера, али оно што је сигурно јесте то да ће Новак и његова супруга Јелена и даље помагати свима којима је помоћ потребна, пише Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана