Њега су све жене обожавале, а он је волио само једну – ону која му је загорчала живот

ГС
Foto: Профимедиа

Звијезда Прљавог плеса, Патрик Свејзи, био је обожавани глумац ког су вољеле многе жене, ипак, он је волио само једну - ону која се потрудила да му загорча живот.

Патрик Свејзи и Лиза Нијеми су почели своју љубавну причу на бајковит начин. Она је похађала часове плеса у школи у којој је предавала Патрикова мајка. Тада је имала 15 година, а глумац 19.

"Знао сам да је она најпаметнија дјевојка коју сам икада упознао", рекао је Свејзи једном приликом када су га упитали шта је прво помислио када је видио Лизу.

Пет година касније су се вјенчали и њихова бајка је почела.

Управо је она била инспирација глумцу за култни хит "She's Like the Wind", а њихов идилични живот је трајао све до тренутка када су сазнали да глумац има рак панкреаса.

Свејзи је преминуо 2009. године, а Лиза је све вријеме била уз њега. У тренутку када је умро имао је само 40 килограма што јасно говори у колико тешком стању се налазио.

"Жалим што му нисам довољно пута рекла да га волим у те 34 године", рекла је Лиза након његове смрти.

Ипак, десет година касније, Лиза је ријешила да проговори и открила је не тако лијепе детаље њихове бајке. Наиме, Патрика је мајка злостављала све до 18. године, али је он ипак успио да изгради с њом бољи однос у каснијим годинама.

Оно што га је додатно погодило јесте вијест да је Лиза 1990. имала спонатни побачај, након чега више никада нису покушали да имају дијете. Патрик је то јако тешко поднио и у једном тренутку се одао алкохолу, због чега је њихов брак био у кризи 2003. године.

Након његове смрти долази најружнији дио ове љубавне приче. Амерички медији су одмах почели да пишу о понашању Свејзијеве супруге и, како се наводи, Лиза га је држала као затвореника без могућности да га било ко посјети.

"Занемаривала га је чим његовог млађег брата Дона не би због посла било у граду. Била би сатима из куће, а кад би се он вратио, пронашао би Патрика како лежи у фекалијама и урину. Кад би се свађали, шамарала га је и гребала", рекли су пријатељи који су тврдили и да га је варала.

"Волио ју је свим срцем, али то је стварно била веза љубави и мржње. Она би га тукла, а он би тукао зидове и намјештај. Свађали су се, а знали су да униште хотелске собе, аутомобиле… Била је то насилна веза" рекао је један од пријатеља за америчке медије.

Према неким тврдњама, најбоља пријатељица га је савјетовала да остави Лизу, али он је желио до смрти да буде са њом упркос свему. Иако је знао за њене преваре, тестаментом јој је оставио цјелокупно богатство.

"Патрик је био ријетка и предивна комбинација сирове мушкости и невјероватне отмености. Предиван и јак, био је прави каубој њежног срца. Био је неустрашив и увијек је снимао опасне сцене, зато ме није чудило што се тако храбро и достајанствено борио против рака", рекла је Џенифер Греј када је сазнала тужну вијест о смрти Патрика Свејзија, пише Она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана