Невјероватна прича дједа убијеног ММА борца: Његов деда је краљ афричког племена!

GS
Foto: SportKlub Press09

Репрезентативац Србије и освајач бронзане медаље на Свјетском првенству у ММА, трагично је преминуо у недјељу 25. фебруара у јутарњим сатима.

Он је након тог великог успјеха гостовао у подкасту "ММА ИНСТИТУТ", гдје је причао о томе како је доживио цијело такмичење, које се одржало у Тирани. Такође, говорио је и о каријери и предностима које спорт носи са собом.

Током разговора, његов тренер Борислав Ћосић је открио занимљиву прошлост Стефановог дједа, подсјећа портал Телеграф.рс.

"Његов деда је краљ афричког племена! Ово је истина, 15.000.000 становника има племе и он је био краљ тог племена. Сад није нормално да белац буде краљ тог племена али он је нешто финансијски помогао племену", рекао је Стефани додао:

"Србин из Куршумлије краљ племена Игбо у Нигерији!"

Он је био геометар тамо и неке вакцине је купио. Помогао је те људе да се излијече и прогласили су га за краља. Наводно је додиром лепезе од лавље канџе и антилопине коже инаугурисан.

"Племе Игбо броји шеснаест милиона људи, његови припадници су врло гостољубиви, расути су по целој Нигерији, као велики трговци, стручњаци разних профила. Када уђете у њихову кућу, добијате палмино вино у знак добродошлице, као код нас слатко, или некада хлеб и со. То пиће је егзотично и веома укусно, а други њихов национални специјалитет је бургуту, ракија од шећерне трске. За почасног краља племена Игбо крунисан сам у знак великог пријатељства, гостопримства и изузетно успешне петнаестогодишње сарадње, на шта сам им ја веома захвалан и поносан", рекао је Савић једном приликом.

Он је рођен у Куршумлији 1947. године, завршио је геодезију, а након што је радио на бројним великим пројектима у Југославији "Енергопројект" га је осим у Нигерију слао у Куала Лумпур, Сингапур, Кенију, Перу и бројне друге земље.

VIDEO

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана