Неоправдано на лошем гласу: Ово су највеће заблуде о великим псима

GS
Foto: Petside

Велике псе често неоправдано прати лоша репутација. Права истина је да се испод масивне појаве често крију њежни дивови.

Прочитајте које се заблуде најчешће вежу за велике псе и зашто нису тачне.

Велики пси су агресивнији

Страх од великих паса врло је честа појава. Сигурно познајете некога ко се више боји великих него мањих паса. Иако је разумљиво да сама њихова појава може бити застрашујућа, ипак није истина да су велики пси агресивнији од оних мањих. Ако проведете само мало времена с неком већом пасмином, схватићете да велики пси могу бити итекако велике мазе.

Велики пси требају више активности

Велики пси изгледају као да им је потребно више активности у односу на мање псе. Међутим, трчање је активност која захтијева пуно енергије и може довести до дисплазије кукова, што је најчешћи ортопедски проблем великих паса.

Велики пси не могу живјети у становима

Свакому великом псу потребно је двориште, зар не? Па и не баш.Наиме, та је заблуда врло уобичајена. Готово сваки пас може бити сретан, докле год су његове потребе за вјежбањем задовољене.

Велики пси нису најбољи избор за породице с дјецом

Када тражите пса који би се добро слагао с дјецом, немојте заобилазити "њежне дивове". Тачно је да велики пси могу срушити ствари са стола или случајно оборити дијете током игре.

Међутим, нека дјеца играју се превише грубо за мале, крхке пасмине. Али, велики пси могу бити фантастични пријатељи и доживотни најбољи пријатељи дјеци ако и дјецу и псе научимо да се играју сигурно и под надзором, преноси Индеx.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана