Некада је чистила куће и конобарисала, а сада је једна од најплаћенијих глумица

Г.С.
Некада је чистила куће и конобарисала, а сада је једна од најплаћенијих глумица

Најбоље плаћена глумица на свијету и жена са хиљаду лица - једно од њих ће показати у женској верзији "Пирата с Кариба" - али приватно је и даље једноставна дјевојка којој успјех није ударио у главу. Марго Роби је на самом врху каријере.

Углавном добро информисани магазин Холивуд репортер недавно је објавио да се снима нова, женска верзија филма "Пирати с Кариба", у којем ће главну улогу тумачити Аустралијанка Марго Роби.

Глумица која је прошлог мјесеца прославила тридесети рођендан, једна од најзапосленијих, а и најбоље плаћених у Холивуду посљедњих неколико година, тако ће први пут пред камерама обући гусарску одору. Није то чудно за њу, јер је већ показала да може да глуми најразличитије улоге - од стрип-јунакиње Харли Квин до енглеске краљице, ратне репортерке и плаћеног убице.

Сценарио за нову верзију "Пирата с Кариба", филмског серијала у којем су главне улоге тумачили Џони Деп, Орландо Блум и Кира Најтли, написала је Кристина Ходсон, која је већ сарађивала с Марго Роби - ауторка је сценарија за њен посљедњи филм "Birds of  Prey и еманципација фамозне Харли Квин ".

Није то једино што планира да ради слиједећих мјесеци. Осим што је недавно завршила снимање новог дијела "Одреда отписаних", филма у којем је први пут глумила откачену стрип-јунакињу Харли Квин, припрема се и за снимање драме с Кристијаном Бејлом, у плану је и филм о нацистичком злочинцу који у послијератној Њемачкој жели да се искупи за своја недјела тако што ће убити бивше припаднике свог одреда смрти...

Финансијски помагала фамилији

Зна се и да ће снимати филм "Мариан" у којем ће прича о Робину Худу бити приказана из перспективе његове љубави Маријане, затим "Барби" с редитељком Гретом Гервиг, гдје ће глумити дјевојку избачену из фиктивног свијета барбика јер није довољно савршена, а припрема се и продукција још два филма о Харли Квин, од којих ће се један звати "Сирене Готам ситија".

Марго Роби рођена је 2. јула 1990. у Далбију, градићу на сјевероистоку Аустралије. Одрасла је с мајком Сари Кеслер, физиотерапеуткињом, браћом Лахланом и Камероном као и сестром Ањом. Отац Даг Роби напустио је породицу недуго након њеног рођења и нема много контакта с њим.

Како би помогла фамилији, Марго је већ са 16 година уз школу хонорарно радила као конобарица, правила сендвиче и чистила куће. Већ тада ју је привлачила глума па је уписала драмску уметност на колеџу Сомерсет у градићу у близини Голд Коуста. Оданде је отишла у Мелбурн, на други крај Аустралије, гдје је било много више посла за младу глумицу која тек треба да изгради каријеру.

На почетку је снимала рекламе, појавила се у два мала независна филма, а потом се пријавила на аудицију за улогу у "Сусједима", најпопуларнијем и најдуговечнијем аустралијском телевизијском серијалу, у којем су се прије ње пробили и Никол Кидман, али и многе друге будуће холивудске звијезде.

На аудицији није бриљирала па је очекивала да ће улогу добити неко други. Зато није ни чекала да јој се јаве, па је искористила прилику кад је видјела рекламу за јефтино скијање у Канади и отишла с друштвом. Али зимски је одмор морала неочекивано да прекине након само неколико дана - јер су јој јавили да је ипак добила улогу и да снимање почиње за недјељу дана.

У серијалу је глумила Дону Фридман, дјевојку коју осим мушкараца занимају и жене, а иако је на почетку било замишљено да се појави у само неколико епизода, њен се лик толико свидио аустралијској публици да је постала стални члан екипе. Прва епизода с њом у улози Доне емитована је у октобру 2008, а већ слиједеће године Марго Роби номинова је за најбољу дебитанткињу на додјели аустралијских глумачких награда Логие.

У том је серијалу глумила три године; њена задња епизода емитована је 2011, а исте године Марго Роби је била номинована за најпопуларнију аустралијску глумицу. Али, њој успјех у домовини није био довољан - одлучила је да оде у Америку. О томе је већ дуго размишљала, зато је слободно вријеме користила да би вјежбала амерички нагласак, желећи да дође спремна у Холивуд.

Поход на Холивуд

"Нисам могла да допустим да у Америци добијам само улоге Аустралијанке. Знала сам шта продуценти траже: да добро изгледам, да знам да глумим и да могу да тумачим улоге Американки", навела је она једном приликом.

У прво вријеме живјела је у Њујорку и одлазила на аудиције у Лос Анђелес. Јавила се за улогу у "Чарлиијевим анђелима". Није је добила, али су јој продуценти понудили нешто друго - улогу у серијалу "Пан Ам" у којем је глумила и Кристина Ричи. Марго Роби је у њему била једну сезону, док није укинут због слабе гледаности, али и тих 14 епизода, колико их је до тада снимила, било је довољно да младу Аустралијанку запазе холивудски продуценти.

Већ годину након укидања серијала "Пан Ам" глумила је у филму "Прави тренутак", а 2013. засијала је у филму "Вук с Вол стрита" редитеља Мартина Скорсезеа, у којем је била партнерка холивудској звијезди Леонарду Дикаприју. У филму има и сцена у којима се појављује нага, што јој није било лако да сними

"Ако већ мораш да се скинеш пред камерама, онда је најбоље да то учиниш у филму који режира Мартин Скорсезе", рекао ми је мој агент. Заиста, Скорзесе је био сјајан. У једној сцени чак ми је понудио да се прекријем огртачем, али схватила сам да је у њој голотиња заиста потребна па сам одбила. Али, прије него што смо почели да снимамо попила сам једну за другом три текиле да се окуражим", испричала је послије глумица, преноси gloria.hr.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана