Не можете да заспите? Поједите ово прије одласка у кревет и заборавићете шта је несаница!

Најжена
Не можете да заспите? Поједите ово прије одласка у кревет и заборавићете шта је несаница!

Ако патите од несанице, пробајте природан лек који ће вам помоћи да брзо утонете у сан.

Спавање је кључно за добро здравље, као и за побољшање пажње и концентрације, тако да недостатак сна повећава шансе да се не осећамо добро. Нема ничег горег од лежања у кревету и борења с несаницом.

Лијек за несаницу

Стручњаци кажу да банана може да помогне да утонете у сан. Научници „Роyал Цоллеге оф Оццупатионал Тхерапистс“ напомињу да је то зато што ово воће садржи триптофан, аминокиселину која помаже телу у производњи серотонина и мелатонина. Банане су такође извор магнезијума и калијума, који помажу у опуштању пренапрегнутих мишића, што их чини идеалним оброком пре спавања. Поједите једну банану или је додајте у неки смути. Познато је да одређене намирнице смирују мозак и побољшавају сан, па је њихово конзумирање у вечерњим сатима рецепт за добар ноћни одмор, напомињу стручњаци.

Грицкајте бадеме

Још једна намирница која вам може помоћи да заспите су бадеми. Бадеми садрже магнезијум који подстиче сан и опуштање мишића. „Још једна њихова корист је обезбеђивање протеина који помажу у одржавању стабилног нивоа шећера у крви током спавања и пребацују тело с будног адреналинског циклуса на одмор. Пробајте да замените своју поподневну ужину шаком орашастих плодова или их помешајте с млеком и медом за укусан оброк пре спавања и миран сан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана