Навике које су узрок великих проблема у браку

Г.С.
Foto: Илустрација

Неколико кључних навика може значајно утицати на везу и однос те их с временом треба регулисати и смањити на што мању мјеру.

Нека од понашања подсјећају на она дјеце у вртићу.

Ситне дневне навике могу на уништити брак и везу, а ради се о начину комуникације који је свима својствен. Лако се опустити и заборавити да треба поштивати партнера, преноси Кликс

Остављање ствари посвуда за собом

Суочимо се с тим, неки од нас су неуреднији од других. Ако знамо да нашег супружника излуђују мокри пешкири на поду купаонице или друге навике које избезумљују уредније људе, одбијање промјене утјече на стварање љутње и осјећаја дистанце.

Заједљивост

Не треба константно упозоравати да неко нешто ради на наш начин, већ је битна сарадња, али и освјестити оне ствари које нам не одговарају како бисмо их поправили те успјешно наставили однос.

Ситне дневне навике могу на уништити брак и везу, а ради се о начину комуникације који је свима својствен. Лако се опустити и заборавити да треба поштивати партнера.

Упадање у ријеч

Једно истраживање истиче да је то чак једнако као испољавање моћи те заправо штети интимности. Пар пута седмично поразговарајте о стварима која вас муче. Можете притом намјестити вријеме на свом телефону на пет минута, нека свако од вас толико времена говори без да га други прекида.

Колутање очима

Колутање очима такође спада у манире непоштовања партнера. Нека партнер упозори другог партнера кад се то догоди, многи нису ни свјесни да то раде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана