Најплаћенији послови на свијету које можете да радите и без дипломе

Агенције
Foto: Илустрација

У данашње дигитално вријеме појавили су се послови са којима се може добро зарадити, чак и без завршеног факултета.

Амерички сајт Best Life објавио је чланак о пословима који могу донијети солидну зараду без факултета и на њиховој листи доминирају занимања везана за интернет. Најплаћенији посао на овом списку је професионални гејмер.

Играњем и преносом уживо видео игара, испоставља се да можете зарађивати између 136.470 и 170.000 долара годишње путем донација, сарадњи с брендовима, продаје робе и на друге начине, преноси Н1 Хрватска.

Фриленс писац

Ово је посао који пружа флексибилност, могућност рада на даљину, креативан је, а може се добро и зарадити.

У САД фриленс писци просјечно зарађују између 60.990 и 156.000 долара.

Специјалиста за маркетинг

Подручје партнерског маркетинга присутно је од касних осамдесетих година, али је добило на значају с успоном друштвених медија. Подаци показују да је ова улога трећи најплаћенији посао међу људима без факултетске дипломе, с потенцијалним зарадама у распону од 72.620 до 142.450 долара.

Уколико проширите своју платформу, повежете се с брендовима које желите да промовишете и може се зарадити провизија за сваку куповину која долази преко вас.

Креатор садржаја на онлајн платформама

Сљедећи на попису је посао креатора садржаја. Да бисте зарадили новац у овој улози, мораћете привући онлајн публику образовним или забавним садржајем.

Подаци показују да креатори садржаја у Сједињеним Америчким Државама могу зарађивати између 115.730 и 128.500 долара.

Виртуелни асистент

Посао виртуелног асистента може да обухвата различите ствари. Од књиговође, координисања важне доставе или организације путовања, до писања блог поста или промовисања догађаја на друштвеним медијима.

За овај посао у САД можете очекивати зараду између 74.660 и 123.180 долара, а највећа погодност је рад на даљину. Ово би био најтраженији посао на листи.

Менаџер друштвених мрежа

Бити менаџер друштвених медија значи успостављати и промовисати онлајн присутност одређеног бренда.

Менаџери друштвених медија у Сједињеним Америчким Државама имају потенцијал зараде између 64.370 и 113.000 долара.

Инфлуенсер

Постати утицајна особа на друштвеним медијима може бити уносан корак у каријери. Подаци показују да инфлуенсери имају потенцијал зараде од 65.098 до 104.100 долара. Међутим, ваља напоменути да многи људи који покушавају да успију у овом подручју имају додатне послове како би покрили трошкове.

Организатор догађаја

Планери догађања осмишљавају и остварују незаборавна искуства за клијенте и њихове госте. То је креативна улога коју многи људи сматрају посебно испуњавајућом.

У Сједињеним Америчким Државама могу зарађивати између 60.759 и 101.000 долара.

Графички дизајнер

Ако имате умјетнички дар и техничке способности, можда се видите у каријери графичког дизајнера. Особе које раде у овом подручју, према подацима за САД, просјечно зарађују између 58.130 и 97.850 долара.

Радник у служби за кориснике

Постављање питања, рјешавање изазова те често дјеловање као лице компаније, чини представнике корисничке подршке кључним радницима, а њихова накнада често одражава важност њихове улоге. У Сједињеним Америчким Државама, приходи им се крећу у распону од 52.200 до 71.700 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана