Најбогатију жену на свијету завео жиголо па преварио за милионе

ГС
Најбогатију жену на свијету завео жиголо па преварио за милионе

Лилијан Бетанкурт је рођена са златом кашиком у устима. Као ћерка Џулијана Шулера, оснивача Лореал компаније она је годинама била најбогатија жена на свету. Сада је то њена ћерка Франсоаз Бетенкорт Мајерс.

Богатство Лилијан Бетанкурт било је процењено на 80 милијарди долара, што јој је гарантовало мирну старост. Само што нико није рачунао на то да ће се Лилијан заљубити.

Иако је имала велико богатство, Лилијан није расипала наследство које је добила од оца. Она је урадила све што је било у њеној моћи да то богатство увећа.

Тако је купила бред Ланцоме, а након 10 година касније и произвођача хране и хране за бебе Нестле.

Причало се да је Лилијан наследила очев смисао за бизнис. Касније се удала за бившег министра културе са којим је 1953. године добила ћерку Франсоаз.

Мајка и ћерка нису могле бити другачије. Док је Лилијан ведрила и облачила као центар париског друштва, њена ћерка је волела хуманитарни рад и топло породично окружење.

Франсоаз је била заинтересована за религију, сликарство, проводила је своје време у библиотеци, а чак је завршила и католичку школу. Са 30 година је објавила књигу која се бавила хришћанским односима и грчком митологијом, а исте године се удала за Жан Пјер Мајерса са којим је касније имала двојицу синова.

Лилијанин зет се касније придружио управном одбору Лореала, а 1994. године је постао заменик председника компаније. Франсоаз је исто била укључена у одбор директора од 1995. године. Упркос томе што се мајка и ћерка нису слагале, свима је било јасно да ће њена ћерка и зет наследити породични посао, а онда се десила чудна ствар...

Године 2007. Лилијан је изгубила мужа, а три месеца након његове смрти, у њену кућу се уселио фотограф Франоса Мари Баније.

Лилијан је тада већ имала 85 година, а Франсоа је био пола века млађи, али нагађало се да је њихова романса започела још пре смрти њеног мужа.

Пикантност овој причи додала је чињеница да Франсоа раније није био у вези са женама, али са мушкарцима - ДА. Штавише дуго је живео са више мушкараца и имао је репутацију жигола и плејмејкера.

И мало је чудно што Лилијан, која је кретала у самом срцу париског друштва за то није чула раније.

Лилијан је младог жигола обасипала поклонима, сваки његов хир је био задовољен одмах.

Желиш стан у центру ПаризаШто да не.

Нови спортски аутомобил? Може.

Измишљени посао консултанта за умјетничка дјела од 700 евра мјесечно? Наравно.

Током прве три године њихове афере, Лилијан је свом дечку поклонила дела Матиса, Пикаса и Мондријана из сопствене колекције.

С друге стране, Лилијанинина ћерка и зет су на њено понашање гледали као на чист хир, нешто што ће временом прићи, али...

Онда је Лилијан одлучила да "успвоји свог драгог пријатељ", а до тада су већ трошкови за његово одржавање прелазили милијарду евра.

Франсоаз је изгубила стрпљење и одлучила да тужи жигола.

" Ушао је у наш живот као шала, а онда постао повјереник. Онда се тај човјек од повјерења претворио у Распућина," рекла је она.

На суду је Франсоаз изјавила да је жиголо злоупотребио повјерење њене старе мајке те навела да је јој је стално изнуђивао новац. Али Франсоаз није рачунала на то да ривалство између ње и мајке још увијек траје.

Лилијан је овакво понашање своје ћерке доживјела као "побуну" и запријетила јој да ће јој одузети насљедство. Схвативши да то заиста може тако да се и деси, Франсоаз се повлачи како би осмислила стратегију.

2010. године Франсоаз потплаћује мајчиног батлера који снима разговоре у којима се открива телефонски позив од извесног Патрис де Местера, њиховог саветника за управљање имовином који каже Лилијан да је она обећала свом дечку приватно острво. Али стара дама је била изненађена јер се није схећала да је тако нешто обећала свом дечку.

Франсоаз постаје старатељ своје мајке. Лекари су Лилијан дијагностиковали акутну деменцију, а управљање компанијом преузео је Лилијанин унук, а Франсоазин син Жан Виктор Мајерс.

Лилијан умире 2017. године а њена ћерка остаје са вилом, фирмом и милионима на рачуну.

Шта се десило са жиголом?

2015. године фотограф је осуђен на 3 године затвора и новчану казну од 350 хиљада евра.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана