Упознајте мајку која синовима наплаћује станарину, има добар разлог за то (ВИДЕО)

ГС
Foto: Илустрација

Саманта Бирд постала је вирална на ТикТоку након што је објавила видео у ком објашњава зашто од својих малих синова тражи да плаћају станарину, храну и режије. Видео је објавила прије три дана, а већ је погледан више од четири милиона пута.

У снимку Саманта истиче да иза ове одлуке постоји добар разлог: она и супруг желе синове да науче важности новца. Сваке недјеље њени синови,који имају шест, седам и девет година, добију шест долара у џепарцу. Потом она и супруг на почетку сваког мјесеца траже од синова да "плате" један долар за станарину, један за режије и један за намирнице, а преостали новац троше како они пожеле.
Како би могли да прате своје трошкове, Саманта је направила таблицу у којој уписују колико су новца и на што су га потрошили како би о трошковима новца и рачунима научили у сигурном окружењу.

Овај је вирални видео изазвао праву расправу у коментарима. Неки сматрају да је идеја генијална, док други не виде ништа добро у оваквој методи васпитања, пише Најжена.

@samanthabirdshiloh We increased the boys allowance to accommodate them paying “mock” bills. I want them to have a sense of responsibility and learn how to manage expenses in a safe environment now! budgeting finacialfreedom parenting kidstiktok kidsoftiktok kidspersonalfinance financetiktok moneytips debtpayoff debtfree debtfreejourney debtfreecommunity investingforkids investing personalfinancetips moneymindset moneymanifestation ♬ original sound - Samantha Bird

"Прво сам помислила да је ово тотално лудо, али кад сам погледала видео, мислим да је супер идеја", "Нема никакве потребе за овим. Школа ће их подучити свему што требају да знају о располагању новцем", "Мислим да су премлади за ово. Научи ћете их да буду превише фокусирани на новац и анксиозни кад га неће имати", "Вољела бих да је мојим родитељима било оволико стало да ме науче располагању новцем", "Одлична ми је ова идеја", неки су од коментара испод видеа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана