Мале ствари које говоре много о вашој личности

GS
Foto: Instagram

Понекад је тешко рећи да познајете одређену особу. Једног тренутка мислите да је знате веома добро, а сљедећег минута она нешто уради или каже и схватите да је уопште не познајете. Сви се трудимо да покажемо своју најбољу страну личности.

Али постоји много малих ствари које могу много рећи о вашој личности. На пример, које ципеле носите или гд‌је вам очи иду када пијете. Мале акције и преференције, баш као и фразе, могу пружити дубок увид у личност, вриједности, па чак дати назнаку каква ће бити будућност човјека, преноси Новости Магазин.

Сљедећих девет малих ствари говоре много о вашој личности.

1. Колико често провјеравате свој телефон?

То је знак нашег времена. Али да ли сте знали да пречесто гледање у телефон може показати да нисте толико емоционално стабилни? У данашњем дигиталном добу, наш однос са нашим телефонима говори више о нама него што можемо замислити. А многи људи стално провјеравају свој телефон. Према истраживањима психолога, људи који често провјеравају своје телефоне чешће пате од менталних болести. Стално провјеравање телефона може указивати на анксиозност, досаду или жељу да побјегнете од садашњег тренутка. С друге стране, ако можете дуго да не користите телефон, то може значити да сте буднији, самодовољнији и задовољнији околином. Ваше телефонске навике показују колико вам је удобно у тишини, самоћи и једноставно у присуству других.

2. Шта мислите о услужном особљу?

Начин на који комуницирате са конобарима, баристима или било којим другим услужним радником открива праву суштину вашег карактера. Љубазност, стрпљење и захвалност према онима који вам служе знак су емпатије и поштовања према другима, без обзира на њихову улогу. Насупрот томе, непристојност или презир према услужном особљу може указивати на недостатак емпатије или самопоштовања.

Запамтите, како се понашате према онима који не могу ништа да учине за вас показује ко сте заиста.

3. Какве ципеле носите?

Ваш избор ципела је више од само модне изјаве, то је одраз ваших вриједности и приоритета. Баш као што се каже да су очи прозори душе, ваш избор обуће може пружити суптилне назнаке о вашем карактеру, приоритетима, па чак и вашем расположењу. Ваше ципеле говоре много о вама, укључујући и то да одају ваш тип личности. Они који више воле класичне, добро углачане ципеле често одишу осјећајем поузданости и пажње на детаље. Они цијене традицију и схватају себе са одређеном озбиљношћу, што указује на то да се на њих може ослонити и бити одговорно у свом личном и професионалном животу. С друге стране, они који преферирају удобне патике могу дати предност практичности и удобности, што одражава опуштену, приступачну природу. Они ће вјероватно бити прилагодљиви и спремни да прихвате све што им живот баци, дајући предност практичности над стилом. Одважне ципеле често носе људи који су сигурни и не плаше се да се истакну. Ови људи су креативни, предузимљиви и имају таленат за самоизражавање. Они на живот гледају као на платно, а њихове ципеле су само један од многих начина на које сликају своју јединствену причу.

4. Колико често успостављате контакт очима?

Контакт очима је моћан облик невербалне комуникације. Не воле сви контакт очима. Колико често и колико дуго гледате некога у очи може да укаже на ваше самопоуздање, искреност и ниво ангажовања у разговору. Чест и досљедан контакт очима показује да сте присутни у разговору, самоувјерени и искрени. Избјегавање контакта очима може указивати на нелагодност, несигурност или недостатак интересовања. Ваше очи могу рећи много чак и ако не кажете ништа.

5. Начин на који се рукујете

Руковање је често први физички контакт који остварујемо са неким и оставља трајни утисак. Чврст стисак руке обично означава самопоуздање и одлучност, док слаб стисак руке може указивати на плашљивост или несигурност. Начин на који се рукујете може да пренесе вашу отвореност за комуникацију, ваше самопоуздање, па чак и поштовање према другима.

6. Тачност

Тачност је суптилна, али изражајна особина карактера. Досљедан долазак на вријеме показује поузданост, поштовање времена других људи и осјећај одговорности.

Уобичајено кашњење може указивати на недостатак организације, поштовања или чак несвјесну жељу да се контролише ситуација. Ваши односи током времена могу открити како дајеш приоритете и бринеш се о људима који те чекају.

7. Како и шта једете

Ви сте оно што једете, али наука сугерише такво понашање. Искуства везана за храну могу нам много рећи о личности. Они који споро једу имају тенденцију да контролишу и цијене живот, али они који брзо једу имају тенденцију да буду амбициозни и нестрпљиви. Они који досљедно бирају свјежу, органску храну често показују дубоко поштовање према свом здрављу и животној средини. Највјероватније су то свјесни људи који цијене квалитет и спремни су да уложе вријеме и труд у одржавање здравог начина живота. Неко ко често ужива у укусној храни - као што су богати десерти или брза храна - може постати емоционалан или потражити утјеху у познатом. Они који експериментишу са разним кухињама и смјелим укусима, увијек тражећи нешто ново. Тај приступ је чест код оних који су отвореног ума, радознали и жељни истраживања свијета. У међувремену, неко ко слиједи строгу дијету, можда  вегетаријанску, веганску или другу специфичну исхрану, највјероватније јесте особа са јаким принципима.

8. Ваш избор од‌јеће

Оно што носите је тихи језик који говори много о вашој личности, а да не изговорите ниједну ријеч. Они који бирају скројену, добро уклопљену од‌јећу често одишу осјећајем самопоуздања и пажње на детаље. Вјероватно ће цијенити прецизност и професионализам, што сугерише да су организовани, амбициозни и поносни што представљају углађен имиџ. Неко ко преферира лежерну, удобну од‌јећу може дати предност лакоћи и практичности над формалношћу. Такав избор може указивати на опуштену, приступачну природу и да особа цијени удобност и аутентичност изнад свега. Они ће вероватно стајати чврсто на земљи, уз нагласак на суштину, а не на изглед. Они који прихватају смјеле, еклектичне стилове који комбинују боје, шаре и трендове често имају креативан и авантуристички дух. Људи који преферирају минималистичке, неутралне тонове често одражавају личност која цијени једноставност и јасноћу.

9. Гд‌је вам иду очи када пијете?

Чак и нешто тако обично као што је начин на који изгледате док пијете гутљај из шоље може открити много о вашој личности. Када неко гледа преко ивице шоље док отпија гутљај, вјероватно је екстроверт на кога се лако утиче. То је зато што лако вјерујете другима, бринете о животној средини и имате безбрижан поглед на живот. Ако гледате у своју чашу док пијете, често се упуштате у интроспекцију. Ви сте неко ко је често самосвестан, фокусиран и има идеалистички поглед на живот. Ако затворите очи док пијете гутљај свог омиљеног пића, вјероватно сте фокусирани на олакшање и задовољство које добијате од пића због какве непријатности или бола који осјећате. Ове мале свакодневне радње и одлуке откривају суштину онога ко сте. Можда изгледају безначајно, али то су нити које чине вашу личност. Обраћајући пажњу на ове детаље, можете стећи дубље разумијевање себе и можда открити области за раст и самопобољшање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана