Лијам Нисон проговорио: "Пијани муж ју је тукао сваког викенда"

б92
Foto: профимедиа

Глумац Лијам Нисон (69) је у интервјуу за магазин ААРП испричао шта му је из дјетињства оставило посљедице које га прате читавог живота али му и створило неку врсту посттрауматског стресног поремећаја.


Нисон је открио трауматична искуства која је доживио као дијете, а у интервјуу је говорио о својим сјећањима, укључујући и једно из дјетињства које је за њега било и те како стресно.  "Кад сам одрастао, сећам се да сам сваког викенда слушао нашу комшиницу коју је пијани муж тукао", присјетио се.

"Сада је мртав, али то је сећање с којим се још увек не мирим. То је нека врста посттрауматског синдрома", рекао је глумац.

"Не знам да ли ми је то оставило ожиљке, али сигурно је обликовало нешто од мог карактера", рекао је Нисон.

"Можда чак и када играм ове насилне улоге, због тога покушавам да донесем неко искупљење или правду", коментарисао је Нисон, који је такође говорио о одрастању током невоља у Сјеверној Ирској када је био свједок насиља у Белфасту у то вријеме.

"Прошлог јануара била је 50. годишњица онога што је познато као Крвава недеља, када су британски падобранци убили 13 наших људи на улицама Дерија, на северу Ирске", објаснио је.

"И сећам се следећег дана, када је све било невероватно тихо и врло, врло злокобно. Живео сам у Белфасту током тог раздобља, и сада се тога сетим. Зашто сам то преживео?", испричао је Нисон и додао да је "прилично истраживао Алцхајмерову болест" како би се припремио за своју улогу у новом филму "Меморy", који излази 29. априла.

"Моја старија сестра има врло блиског пријатеља који пати од деменције, и он не може да се сети ствари од пре 5–10–15 минута", објаснио је и додао да би тај филм требало да буде поучан и забаван, али да "постоји једна дубља прича коју треба испричати".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана