Конзумирање кафе доводи до лакше и импулсивније куповине

Танјуг
Конзумирање кафе доводи до лакше и импулсивније куповине

ФЛОРИДА СИТИ - Занимљива научна студија истраживача са Флориде показала је како испијање кофеинских напитака утиче на повећану потрошњу купаца, преносе амерички медији.

Научници су испитивали какво дејство имају кафа и други напици богати кофеином и дошли до занимљивих података да је њихово испијање повезано са лакшом куповином.

Наиме, у студији се наводи да испијање кафе утиче на импулсивнију куповину јер је познато да је кафа јак стимуланс, који је поред тога лако доступан.

Занимљиво је да ово највише утиче на куповину “лијепих” производа, као што су мирисне свијеће, масажери, декоративни предмети, итд., што се објашњава тиме да испијање кафе доводи људе у стање опуштања.

Истраживачи мисле да унос кофеина има овај ефекат на понашање потрошача јер појачава узбуђење, које се доживљава као стање активације и будности и може да варира од екстремне поспаности до екстремног узбуђења.

Приликом веће будности, након испијања енергетских напитака, потрошачи имају бољу перцепцију приликом посматрања карактеристика производа што доводи до бољег запажања, а затим и куповине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана