Колико често треба да се чешљате

Б92
Foto: принтскрин

Иако је чешљање за многе жене дио свакодневне рутине стручњаци савјетују да обратите пажњу на текстуру косе, њену густину и дебљину длаке. Тек кад се све сагледа коси се може пружити адекватна њега.

 

Колико често треба да се чешљате

Иако је чешљање за многе жене део свакодневне рутине стручњаци савјетују да обратите пажњу на текстуру косе, њену густину и дебљину длаке. Тек кад се све сагледа коси се може пружити адекватна нега.
 


Ако имате коврџаву косу

Ако имате коврџаву косу знате да чешљање често може да буде право мучење.

Срећом, не морате то радите неколико пута дневно, чак ни сваки дан. Ако сте благословљени природно увијеном косом, требате само да прођете четком кроз њу сваких неколико дана. Жене које воле дефинисане локне могу да се не чешљају и по недељу дана, већ да само косу благо после устајања ујутру растресу рукама. Тиме ћете спречити њено крзање и сачуваћете леп изглед.

Ако имате дугу или суву косу

Дуга коса жени даје посебан изглед и од ње се лако праве фризуре, али такође, она захтјева и адекватну његу.

Осим шампона, маски за косу и регенератора, требаће вам чешаљ, четка за стилизовање и четка за расчешлкјавање како би ваши праменови остали без чворова.

Ако је ваша коса дуга или превише сува, препоручује се чешљање 3 пута дневно како бисте спечили мршење и подстакли производњу природног уља које помаже вашим власима да остану природно нахрањени.

Коса вам је оштећена или проређена

Ако вам је коса проређена и склона пуцању, то значи да ће вам требати њежнији приступ чешљању.

Превише енергично расчешљавање танке косе може да оштети вашу косу. Да бисте спријечили ломљење, почните нежно да чешљате косу од врхова према горе. Тако ћете спречити стварање непријатних чворића.

Ако сте управо изашли испод туша

Иако вам се може чинити примамљивим да брзо прођете чешљем кроз мокру косу како бисте јој помогли да се брже осуши, то заправо може оштетити ваше власи.

Коса је најломљивија када је влажна, а пажљиво чешљање је кључно ако желите да ваши праменови остану сјајни и здрави.

Употребите чешаљ са широким зупцима за расчешљавање мокре косе и никада немојте да га провлачите кроз дебеле праменове како бисте избјегли ломљење и оштећење косе.

Превише чешљања косе

Чешљање косе има многе импресивне предности ако то радите на прави начин.

Иако је тешко повјеровати да постоји нешто попут превише чешљања косе, пречесто кориштење чешља може да проузрокује ломљење и оштећење ваше косе, што доводи до њеног опадања. Када је у питању четкање косе, немојте да претерујете, већ нежним потезима четке лагано прођите дуж целе длаке. То ће вам помоћи да коса остане здрава и свиленкаста

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана