Који сте тип жене - алфа, бета, гама, делта, сигма или омега?

Г.С.
Foto: Илустрација

Да ли сте самоувјерени или склони самоанализи и самокритици?

Да ли волите велике компаније или се најбоље осјећате у друштву само једне особе? Да ли проводите вријеме код куће или волите да излазите и путујете?

Веćина жена се може пронаћи у опису ових шест типова карактера. Наставите да читате, забавите се и сазнајте да ли сте алфа, бета, гама, делта, сигма или омега жена?

Алфа жена

Алфа жена је самоувјерена, чврсто стоји на земљи и има свој став, али воли да чује и мишљење других. Она неће пристати на компромис само да би одржала „мир у кући”. Она ће изразити своје мисли без страха од осуде околине.

Алфа жена је успјешна у свом послу – вредна је, харизматична и пуна идеја. Она вјерује у оснаживање жена и неће понизити другу жену да би стигла до врха. Иако веома друштвене и често популарне у већим друштвима, алфе такође уживају у самоћи, пише Задовољна.хр.

Бета жене

Бета жена је опуштенија од алфе, али то не значи да можете да је искористите. Ако осјети да има токсичну особу у свом друштву, нестаће из свог живота без много објашњења.

Иако се бета женка неће сложити са свиме што чује од других, понекад ће ускратити своје мишљење како не би изазвала свађу или жестоку расправу. Мир јој је важнији од живота пун свађа. Ова врста особе је љубазна и пуна љубави – бета жене су брижне и одане пријатељице.

Гама жене

Независна, организована и одлучна – то је гама жена. Не треба јој ничије одобрење да би предузела важне акције у животу. Напротив, вјерује само себи. Веома је самосвјесна и брижна – неће започети романтичну везу са неким из погрешних разлога или само да би се осјећала боље.

Њен дом је организован и уредан као и њени лични и пословни односи. Не постоји неред који га држи скривеним од погледа јавности. Гама жена увијек има листу циљева које жели да постигне и стално ради на томе да постане најбоља верзија себе.

Делта жене

Жена која припада Делта типу је права домаćица – више воли да проводи време у свом дому. Има одличне комуникацијске вештине и лако се повезује са другима. Ипак, више воли да проводи време са својим најмилијима око породичног огњишта, него да путује, упознаје нове људе и излази на монденска места.

Делта жене поклањају велику пажњу свом изгледу, оријентисане су на детаље и одлично управљају породичним буџетом.

Сигма жена

Жена Сигма је веома емотивна, увијек ćе вам реćи како се осјеćа, посебно када је лоше расположена. Лако се веже за друге људе – без обзира да ли су за њу добри или лоши.

Изузетно је лојална и подржава људе који су јој важни у животу. Зато може да буде одличан пријатељ, али и често страда када се нађе у „лошем” друштву. Међутим, када је у друштву правих људи, напредује у сваком погледу.

Омега жена

Омега је интровертна особа – веćину времена проводи сама са добром књигом у руци. Воли самоćу и потребно јој је много времена да се повеже са неким, вјерује тој особи и отвори јој се. Када то уради – имате најбољег пријатеља и партнера за цио живот. Она ćе бити пажљива према вама и чуваćе све ваше тајне.

Омега не воли гужву, више воли дубоке разговоре један на један од површног ћаскања са великом групом људи. Управо због тога ће неки људи помислити да је емоционално хладна, што уопште није тачно.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана