Која је идеална разлика у годинама за успјешну и здраву везу?

ГС
Која је идеална разлика у годинама за успјешну и здраву везу?

Једна од најчешћих тема у љубавним везама је разлика у годинама. Да ли уопште постоји идеална разлика и да ли је то важан фактор за успјех у вези?

Како се испоставља, наука говори да је разлика у годинама важна и да заиста постоји идеална разлика за успјешну и здраву везу, преноси Новости.

Према студији објављеној у Јоурнал оф Популатион Ецономицс, задовољство у браку значајно опада код парова с веćом разликом у годинама у поређењу с онима са сличним годинама.

Тачније, парови с разликама у годинама до три године показали су веćе задовољство од оних чији је размак од четири до шест година. Исто тако, парови с размаком од четири до шест година показали су веćе задовољство од оних са јазом од седам и више година. Генерално, задовољство у браку се смањивало како се разлика у годинама повеćавала, пише Бридес.

Такође је вриједно напоменути да су у просјеку и мушкарци и жене показали веćи ниво задовољства у браку када су у браку с млађим партнерима од оних који имају старије супружнике, без обзира на разлику у годинама.

Док разлике у годинама имају способност да утичу на дуговјечност и задовољство везе, то није једини одлучујуćи фактор да ли ćе заједница бити успјешна или не. Као и код свих ствари у животу, не постоји златно правило које треба слиједити када су у питању везе, а горе наведене статистике само покушавају да идентификују и анализирају обрасце односа.

Увијек је најважније оно што и сами већ добро знате - да слиједите своје срце.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана