Како друштвене мреже утичу на ваш љубавни живот?

Г.С.
Како друштвене мреже утичу на ваш љубавни живот?

Колико би ваша веза била другачија да нема мобилних телефона? Колико често седите са својим партнером и не одвајате поглед од екрана? Зашто је све занимљивије од њега или ње?

Бројна истраживања упућују на то да је мобилни телефон прва и посљедња ствар коју видимо током дана. Ујутру, сви се будимо уз мобилни телефон, док га пред одлазак на спавање стављамо на пуњач и остављамо га до јутра. Уједно, истраживања су показала и да су људи били много задовољнији када су се будили уз будилник. Телефони одавно нису само средство комуникације, већ су умијешани у бројне животне аспекте.

Предности и могућности телефона су невјероватне, али колико нас спајају са драгим особама, исто толико нас и отуђују једне од других.

Питање које се поставља јесте - када интернет почиње да мијења динамику везе у којој се налазимо? Друштвене мреже не само да нас одвајају од партнера, већ неријетко и буде љубомору. Ко је особа којој је лајковао/лајковала слику? Са ким се дописује? О чему разговарају? Онлајн је, шта ли гледа сада?

Повјерење се све чешће доводи у питање, а један од основних разлога јесу неизвијесност и љубомора.

Такође, један од честих проблема у љубавним односима јесте и стални порив за “такмичењем” са телефоном - ко ће добити више пажње и већу наклоност партнера...

Ипак, постоји неколико ствари које можете да урадите како бисте остали “online”, а да притом не нарушите свој однос са партнером.

Размислите колико времена проводите са телефоном у рукама

Ограничите себе. Многи телефони сада имају опцију лимитирања колико дуго ћете користити одређене апликације током дана. Добро размислите и унесите вријеме у подешавања. Уколико искористите дневно ограничење, одложите телефон одмах.

Будите посебно опрезни уколико сте тек започели везу

У периоду када тек треба да градите однос са партнером, није пожељно да више пажње посвећујете друштвеним мрежама. То може да се јави као проблем нарочито уколико сте претходно били дуго самци. Разумљиво је да сте навикли на мобилни телефон... Ипак, одложите га, јер пропуштате драгоцјене тренутке.

Размислите два пута прије него што нешто прокоментаришете или објавите

Да ли ће ваш коментар да утиче на однос и какво расположење ваша активност може да проузрокује код партнера? Немојте себе и своју везу доводити у непријатну ситуацију.

Нека вам ваша драга особа увијек буде на уму. Не дозволите технологији да се мијеша у вашу везу и градите је на чврстим, а не на интернет-темељима.

Модерно доба захтијева непрестано прилагођавање, али не само технологији, већ и људима на које технолошки напредак утиче.

Друштвене мреже све чешће удаљавају људе. Ваша веза - то је реалност. Посветите јој се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана