Трикови како да кармин стоји на уснама читав дан!

Г.С.
Foto: Илустрација

Желите да имате нашминкане усне од јутра, па до вечерњег скидања шминке?

Могуће је уз ове трикове.

Кармин треба да издржи прилично много изазова. Од шољице кафе ујутру, преко ручања и освјежавајућих пића и залогаја које грицнемо у међувремену. Мислите да је немогуће? Није, уз праве трикове.

Слиједите ове савјете за наношење кармина:

Добра припрема

Одстраните мртве ћелије коже са усана и добро их нахраните балсамом. Четкицом за зубе кружним покретима измасирајте усне - ово ће подстаћи циркулацију. Наиме, руж неће остати постојан на сувој и грубој кожи. Прије наношења кармина обришите усне како бисте скинули масноћу која може узроковати брзо скидање кармина.

Прајмер за усне

Професионални шминкери прије наношења ружа користе прајмер за усне. Осим што ће прајмер уснама пружити додатну хидратацију, учиниће да буду глатке и продужиће век трајања самог ружа.

Употребите четкицу

Умјесто да руж директно намажете на усне, употребите четкицу. Тако ћете боље и равномерније нанијети боју, а то ће помоћи да руж на уснама изгледа љепше - али да дуже стоји. Ово је посебно добар потез ако користите тамније боје.

Оловка за усне

Тајна дуготрајне шминке на уснама лежи и у коришћењу оловке за усне у боји ружа или у „нуде“ нијанси (боја коже). Оивичите усне прије наношења кармина јер ћете тиме избећи стварање мрља од ружа по лицу и разливање. Умјесто оловке можете употребити и коректор - држаће кармин на мјесту.

Више слојева

Ријетко који руж може издржати цио дан ако га нанесете у само једном слоју. Нанесите га у 2 или 3 слоја, а између сваког од њих употребите козметичку марамицу и нежно тапкајте по уснама. Затим отворите уста и прислоните марамицу на усне како би отклонила вишак који би се могао пресликати на зубе. Ако користите тамнију нијансу ружа можете након првог слоја на усне нанијети мало пудера у праху и затим ставити други слој - за екстра дугу постојаност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана