Језив козметички тренд стигао у Србију

Г.С.
Језив козметички тренд стигао у Србију

Производња трепавица од нерца често се одвија у врло тешким условима за животиње које живе у малим кавезима а на крају се често убијају упозорава Анимал Рескју Сербиа.

У Србији многе дјевојке користе трепавице а потражња за онима од нерца нагло расте.

На свом Инстаграм профилу удружење истиче: – Луксуз или окрутност? Колика је цена љепоте и трепавица од нерца? Иако дјелују гламурозно иза њих се крију мрачне стварности. Производња ових трепавица често подразумијева нехумане услове за животиње а процес скупљања крзна може бити веома болан и трауматичан -. 

Многи потрошачи нису свјесни одакле потичу трепавице од нерца и озбиљности етичких дилема које се с њима повезују. Индустрија љепоте често занемарује поријекло својих производа.

– Произвођачи и инфлуенсери их промовишу као луксузне и висококвалитетне што доприноси њиховој популарности. Неки брендови користе маркетиншке стратегије које наглашавају “природност” и “ексклузивност” без објашњења о начину производње – наглашавају у удружењу.

Такође подсјећају на постојање многих алтернатива које су круелти-фри као што су синтетичке трепавице које пружају сличан изглед без угрожавања животиња.

– Размислите пре него што купите – љепота не мора бити на рачун живота. Изаберите круелти-фри производе. Индустрија љепоте често не истиче поријекло својих производа а многи нису довољно информисани о томе како се трепавице од нерца прикупљају и какве посљедице то има за животиње – закључили су, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана