"Језик у теретани" за лице без бора: Погледајте трикове за постизање младалачког изгледа

ГС
"Језик у теретани" за лице без бора: Погледајте трикове за постизање младалачког изгледа

У вртлогу наших ужурбаних дана, често заборављамо да мале навике могу имати значајан утицај на то како изгледамо и како се осјећамо. Старење никога посебно не радује али постоји неколико једноставних, али ефикасних трикова који, интегрисани у вашу дневну рутину, могу помоћи у одржавању младалачког изгледа:

Хидратација

Вода је неопходна не само за унутрашње здравље, већ и за здравље коже. Добра хидратација обезбјеђује гипку кожу, смањује појаву финих бора и помаже у уклањању токсина који могу довести до превременог старења. Укључите најмање 2 литра воде у своју дневну рутину и користите хидратантне производе који одговарају вашем типу коже.

Без обзира на годишње доба, УВ зраци могу убрзати старење коже. Свакодневна употреба креме за сунчање са адекватним заштитним фактором може заштитити кожу од штетног дејства сунца, спречити старачке пеге, неуједначену текстуру коже и губитак еластичности. Изаберите производ који одговара вашем животном стилу и водите рачуна да га правилно и редовно примењујете.

У вртлогу наших ужурбаних дана, често заборављамо да мале навике могу имати значајан утицај на то како изгледамо и како се осјећамо. Старење никога посебно не радује али постоји неколико једноставних, али ефикасних трикова који, интегрисани у вашу дневну рутину, могу помоћи у одржавању младалачког изгледа:

Заштита од сунца

Без обзира на годишње доба, УВ зраци могу убрзати старење коже. Свакодневна употреба креме за сунчање са адекватним заштитним фактором може заштитити кожу од штетног дејства сунца, спријечити старачке пјеге, неуједначену текстуру коже и губитак еластичности. Изаберите производ који одговара вашем животном стилу и водите рачуна да га правилно и редовно примењујете.

Антиоксидативна исхрана

Оно што једемо одражава се на наш спољашњи изглед. Храна богата антиоксидансима бори се против слободних радикала који су одговорни за старење cћелија. Укључите свеже воćе и поврćе, орашасте плодове, семенке и масну рибу у своју исхрану да бисте имали користи од широког спектра антиоксиданата као што су витамини А, Ц и Е. 

Напаравање са ароматичним биљем

Направите сопствену спа оазу код куће уз парне купке за лице са разним ароматичним биљем или есенцијалним уљима. На примјер, парна купка са лавандом може да смањи стрес и одржи кожу сјајном, док рузмарин може да појача циркулацију за младалачки, свјеж изглед.

Коришћење коцкица леда

Стављање коцкица леда на лице сваког јутра може стимулисати циркулацију крви. Лед може помоћи у затварању пора и тонирању коже, дајући јој сјај. За додатне предности, направите коцкице леда од зеленог чаја или ружине воде које ćете користити за ову сврху.

Принчана вода

 Вода у којој је натопљен пиринач може бити одличан тоник за кожу. Богата инозитолом, који подстиче раст ćелија и успорава процес старења, пиринчана вода се може користити да побољша еластичност коже и да јој пружи глаткији, млађи изглед.

Маска од брашна од леблебије

Коришћење брашна од леблебија и пасте од куркуме као маске за лице може дубоко очистити и пилинговати кожу. Ова комбинација има антиоксидативна својства и даје сјај, доприносећи младалачком изгледу.

Гимнастика језика

Необична вјежба која подразумијева интензивно помјерање језика на различите начине, што може помоћи у тонирању мишића врата и лица. Треба смањити фине боре и „ћуреће врат“ који су повезани са старењем.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана