Једноставан а ефикасан начин за чишћење снијега

ГС
Једноставан а ефикасан начин за чишћење снијега

Чишћење снијега представља једну од најомраженијих активности у зимском периоду, а залијепљене наслаге снијега на лопати знају посебно да иритирају.

Постоји трик којим ћете спријечити да вам се снијег лијепи на лопату и врло је једноставан.

Пошприцајте лопату с предње и задње стране јестивим уљем – снијег ће само склизнути с ње.

Још неколико корисних савјета који ће олакшати чишћење снијега:

1. Када помислите на посипање пута како се не би заледио, имајте на уму да се камена со не користи на бетонским површинама јер може да погорша стање пукотина или допринесе мрвљењу површине. Бољи избор за посипање бетона је калцијум хлорид.

2. Бирајте пластичну лопату за снијег на циглама и плочицама јер металне оштрице могу да их оштете. Такође, држите лопату пола центиметра од тла док чистите снијег како не бисте оштетили површину пута или дворишта.

3. Када чистите снијег, држите лопату ближе тијелу – биће вам лакше, а и смањићете притисак, а тиме и ризик од повреде руку, рамена или леђа. Такође, лакше је очистити снијег забацивањем са стране него гурањем све веће гомиле испред себе.

И још један користан савјет, прије чишћења дворишта и прилаза од снијега очистите свој аутомобил како касније не бисте затрпали снијегом оно што сте већ очистили, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана