Ја немам децу, али... Ријечи Мирјане Карановић погодиће сваку мајку

ГС
Ја немам децу, али... Ријечи Мирјане Карановић погодиће сваку мајку

Поводом премијере представе „Гидинов чвор“ која је одржана данас у Београдском драмском позоришту, глумица Мирјана Карановић говорила је на тему родитељства.

Комад се бави трагичним догађајем: мајка која је изгубила сина и наставница која је изгубила ученика сусрећу се након трагичног догађаја. Ова драма отвара питања школства и цензуре у школама на универзалном плану, али се бави и проблемом одрастања младих данас.

Глумица је признала да је био велики изазов да уђе у овај лик јер су емоције биле веома јаке. Она сматра да је данашња омладина врло изложена притисцима разних врста, и да је потребно пружити им више љубави и пажње.

- Ја немам децу, али сам једном била дете. И имам моје мале рођаке, унуке, сестриће, братанце и мислим да је најсигурније место за дете породица. Подршка породице, безусловна љубав.

- Мислим да родитељи данас греше уколико условљавају љубав детета било чиме.

Мислим да дете треба волети безусловно, чак и када га кажњаваш. И дете то треба да зна: „Ти си кажњен, али твоји те родитељи воле и волеће те заувек“ – речи су Мирјане Карановић које су гануле многе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана