Иза ових стихова се крије Маринина интимна прича

Г.С.
Иза ових стихова се крије Маринина интимна прича

Марина Туцаковић је створила једну од најљепших пјесама у музичком свијету Србије, а свој печат оставила је у сваком жанру. Њен утицај и допринос музици су незаборавни, и остаје трајни извор инспирације за све генерације.

Уз помоћ својих стихова направила је многе звијезде попут Светлане Ражнатовић, Јелене Карлеуше, Ане Николић, Наташе Беквалац и многих других.

Сви пјевачи истичу како је њен одлазан ненадокнадив губитак за музику, те да се њено одсуство и те како примијети. Њене пјесме често су дотицале широк спектар тема, укључујући љубав, емоције, друштвене и личне теме, чинећи их лако препознатљивим и од стране извођача и публике.

Али, како је настала пјесма без које ниједно славље не пролази?

Марина и Фута су из бурне љубави стварали најљепше пјесме, али њихов рад је био пун непредвидивих ситуација.

– Неријетко се чекало да се снимање албума настави када се двојац помири – открио је недавно Аца Лукас у отвореном писму које је упутио некадашњем сараднику Александру Радуловићу са којим посљедњих мјесеци води својеврстан медијски рат.

Причу о свађама и помирењима својевремено је потврдила и Ана Бекута. Фолк звијезда недавно је испричала како је настала пјесма “Златиборске зоре”, коју је објавила 1996. године. Текст је написала покојна Марина, ни мање ни више, инспирисана својом љубавном причом.

Марина и Фута су те године били у свађи и помирили су се на Златибору. Тако су настали стихови „опраштам ти златиборске зоре, мјесечину изнад мора Црне Горе, опраштам ти ријеке и равнице, неке крупне ствари, ал’ нећу ситнице“ ‒ открила је Ана у емисији Ексклузивно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана