Из угла једне жене: Зашто је данас све већи број неожењених мушкараца старијих од 35 година

ГС
Из угла једне жене: Зашто је данас све већи број неожењених мушкараца старијих од 35 година

Мушкарци су сигурни да немају шта тражити у матичном уреду и јако тешко им је да се одлуче на овај корак. Можда ако мало боље погледате разлози леже у следећим стварима.

1. Многи мушкарци када пређу 35 сматрају да су већ превише стари за брак, неки немају обезбјеђену финансијску и стамбену стабилност, или једноставно немају жеље да оснују породицу. 

Многи мушкарци су сигурни да могу добро живјети и без супруге. Сматрају да свакодневни живот уништава љубав, а несугласице су сваким даном све чешће. Да бисте успјели сачувати здрав разум морате остати присебни и бити прилагодљиви, па им  је много лакше да буду сами него да са неким дијеле живот.

Жене истих година би их требале слушати и прилагођавати им се, а млађе жене би их требале подржавати. Многи мушкарци једноставно немају жељу да се ожене само да би основали породицу.

2. Неки мушкарци себе сматрају превише младима да би себи одузели слободу. 

Сигурни су да могу водити слободан и самачки живот до 40-45, а послије шта буде. Сматрају да ако се вјенчају прије, сами себи ускраћују слободу, те могу заборавити на своје снове, циљеве и тежње. Мисле да ће се, када се вјенчају, све вртити око жене и да ће стално морати испуњавати све њене жеље и прохтјеве. 

3. Многу мушкарци често свој живот посвете само једној жени. Емоционално се вежу за некога са ким могу имати добар однос без обавеза или привремени заједнички живот не желећи да се одмах вјенчају. Мушкарци често данас сматрају да је много паметније фокусирати се на своје личне резултате и не замарати се браком. 

Сматрају да би жене својим ријечима и поступцима могла угушити мотивацију умјесто да је повећа. Фокусирајући се на себе и своје резултате иду корак по корак ка свом циљу без некокога ко би их могао спутавати на њиховом путу ка успијеху, преноси Инфопулт.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана