Истраживање показало: Овим професијама се баве људи који најчешће варају своје партнере

ГС
Истраживање показало: Овим професијама се баве људи који најчешће варају своје партнере

Ново истраживање спроведено у Великој Британији утврдило је којим занимањима се баве људи који највише варају своје партнере, а резултати би вас могли изненадити.

 Након што је недавно истраживање показало да невјероватних 85 посто афера почиње на радном мјесту, многи су се упитали које то професије предњаче у томе. Онлајн РАНТ Касино спровео је истраживање у Великој Британији како би управо дошли до података у којим професијама људи највише варају, преноси Тhe Sun.

Од испитаних, 14,5 посто продајних радника признало је невјеру, а разлог за то су ствари попут нередовног радног времена и отмјених радних функција или умрежавања. На другом мјесту, са 13,7 посто, нашли су се они који имају посао у образовању од наставника до универзитетских професора и предавача.

Треће мјесто припало је здравственим радницима, а 12,5 посто их је рекло да су партнере варали с колегама. Могући изговори укључивали су дуге и непредвидиве сате, смјене у хитним случајевима преко ноћи и обраћање колеги за подршку, знајући да они тачно разумију кроз шта пролазе.

Четврто занимање на листи су транспорт и логистика (9,8 посто), док су на петој позицији они који своје вријеме проводе радећи у угоститељству и менаџменту догађаја (7,7 посто).

Остале потенцијално непоуздане професије укључују инжењеринг и производњу (6,6 посто), грађевинарство (5,5 посто) те рачуноводство, банкарство и финансије (5,4 посто), а међу првих десет су и они који се баве информатичким технологијама (4,6 посто) и они у Оружаним снагама (четири посто).

На другом крају спектра били су људи који раде у науци и фармацији и бизнису , консалтингу и менаџменту, који су чинили само 0,1 посто статистике. Одговарајући на питање да ли су варали партнере само 0,2 анкетираних посто радило је у полицији и сигурности, 0,4 посто у креативној умјетности и дизајну и 0,5 посто у медијима и интернету.

Иста цифра примијењена је и на оне правне професије, а међу онима који најмање варају су били они које се баве малопродајом (1,4 посто) до маркетинга, оглашавања и ПР-а (0,9 посто).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана