Истраживање показало која је најтежа година брака

Агенције
Истраживање показало која је најтежа година брака

Складан породични живот захтијева труд оба партнера. То не схваћају сви јер, према статистичким подацима, око 40,7 одсто европских бракова заврши разводом у року од 10 година. Истраживање које је спровело адвокатско друштво „Слејтер и Гордон“ открило је која је година брака најсретнија, а која најтежа.

Трећа година

Неки вјерују да љубав траје само три године, а након тога се пар разилази или њихов однос постаје мање складан. У стварности након три године брака људи су склонији прихватити партнерове слабости. Такође је уобичајено да се парови након три године брака одлучују за дијете. Посљедично, њихов однос постаје јачи. Због тога се вјерује да је трећа година брака најсретнија.

Пета година

Прави проблеми могу се јавити у петој години брака. У том периоду дјеца су још мала и захтијевају пуно пажње. То је тешко ускладити с послом, одржавањем дома чистим и уредним и осталим свакодневним проблемима. Након пет година брака неки парови почињу размишљати о разводу. Зато се вјерује да је ово најтежа година брака.

Седма година

Ако пар превлада пету годину брака, која се сматра најтежом, нова искушења јављају се у седмој години. До тог времена породични живот постаје рутина, могли би се јавити финансијски проблеми, проблем везани за бригу о дјеци и свађе око кућних послова. Ово је такође врло компликован, али сматра се да парове који га издрже чека складна и сретна будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана