Исповијест удовице Синише Михајловића: Знате ли шта је направио седам дана прије смрти?

Г.С.
Исповијест удовице Синише Михајловића: Знате ли шта је направио седам дана прије смрти?

Прошла је година дана откако нас је напустио Синиша Михајловић, бивши репрезентативац Југославије и Србије те један од најбољих извођача слободних удараца у историји фудбала.

Његова супруга Аријана одлучила је подијелити неколико цртица о легендарном фудбалеру који је преминуо 16. децембра 2022.

- У почетку је било ужасно. Осјећала сам га свуда по кући... Тада сам одлучила да нећу клонути. - пренијели су медији у Србији изјаве које је Аријана дала у интервјуу за италијански магазин Chi.

- Неки су ме видјели како пијем аперитив, а било је и оних који су ме осуђивали због начина на који сам се обукла. Нека ми суде, није ме брига. Имам брата који болује од депресије па сам и сама бринула да не упаднем у такво стање. Морала сам кренути испочетка, Синиша би тако желио. Баш ми недостаје, као ваздух - рекла је и додала:

- Готово четири године провела сам по болницама. Мој је супруг имао двије трансплатације коштане сржи и радовао се сваком тесту који би добро прошао. Седам дана прије него је умро, он је претрчао десет километара, а ја бих требала сломити се и пасти у депресију? Не. Синиша је био рођени борац, храбро се држао до посљедњег тренутка. Изгубио је само посљедњу рунду, баш тада када смо сви помислили да је добио меч и да ће све бити добро. Породица је била уз њега, нису се одвајали, доживио је и да постане дјед...

Имао велике планове

Синиша је имао велике планове за наставак тренерске каријере:

- Он је организовао живот до краја. Планирао је посјетити Контеа и Де Зербија у Лондону како би размијенили искуства. Нажалост, није успио.

Дјеца су такође тешко поднијела губитак оца:

- Вики је најстарија, али и најкрхкија. Осјећала је посебну љубав према њему. Зна рећи: ‘Никада нећу наћи момка као што је тата.‘ Вирџиниа је постала мајка, удала се за дугогодишњег изабраника који је фудбалер, игра у Ђенови. Душан је мој заштитник, постао је као отац: облачи се исто, исте су висине, а боксом се ослобађа притиска. Николас је најмлађи, мезимац.

Љетовања су најчешће проводили у вили у Порто Церву на Сардинији:

- Ово је љето било јако тужно. Отворила сам врата и угледала његове ципеле, комбинезон, одјећу... У кући још мирише цигара коју је пушио на тераси. Понекад би попио и ракију од грожђа. Осјетила сам његово присуство, као да сједи на кревету поред мене. Као да је заиста ту - подијелила је своја сјећања Аријана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана