Хрватски политичар (104) удаје кћерку (70) за предузетника из Орашја

ГС
Хрватски политичар (104) удаје кћерку (70) за предузетника из Орашја

ЗАГРЕБ - Други предсједник Владе Републике Хрватске и бивши високопозиционирани припадник УДБА Јожа Манолић (104) удаје кћерку (70) за предузетника из Орашја који је годинама живио и радио у Мадриду.

- Истина је, удајем се. Све смо држали у строгој тајности. Не желим да причам превише о томе. Биће то скромна церемонија којој ће присуствовати веома узак круг пријатеља и чланова породице - потврдила је Зрнка (70), кћерка првог хрватског шпијуна Јоже Манолића, која се у петак спрема за вјенчање.

Њен изабраник је мистериозни предузетник из Орашја, који је годинама живио и радио у Мадриду. Тамо је радио за велику мултинационалну компанију, а у Загребу има кућу у којој проводи пензионерске дане.

- Познајемо се дуго, али не бих у детаље - рекла је Зрнка, која годинама брине о свом оцу Јосипу Манолићу.

Са својом Зрнком, Манолић дијели сва своја размишљања, а како је психички још јако јак, размишља о свему што се дешава у Хрватској и свијету, пише портал 24сата.хр.

- Прије спавања дам му таблету против болова и он спава цијелу ноћ. Свако јутро кад дођем из радње он пита: 'Шта је Јапица добио?', тако га ја зовем јапица, а јапици увек донесем за изненађење, или обланде или топло пециво. Више не чује ни са два слушна апарата, и то након што је преболио Ковид. Тешко је то поднио. Двије недјеље је био практично готов, али смо мој син и ја бринули о њему. Син ми је помогао да га носим до тоалета и учинили смо све да се опорави, и то код куће. Нисмо хтјели да га ставимо у болницу. Али посљедице короне су веома присутне. Мање види, али и даље чита - рекла је Зрнка.

Највише му, каже, смета и нервира то што не чује.

- Страшно га изиритира и изнервира када га неко позове на телефон јер не чује, па мени даје слушалицу. Рекао ми је да не жели више да разговара телефоном јер то нема смисла. Не треба му то. Често га посјећују Стјепан Месић и Лука Бебић. Лијепо разговарају са њим. Али углавном избјегавамо састанке због његовог крхког здравља. Мој отац је веома стрпљив човјек. Никад се не зна колико ће неко живјети, али као кћерка сам вјеровала да ће мој отац доживјети дубоку старост. Цио живот је живио аскетски. Увијек је говорио: 'Кад се осјећаш најслађе, престани да једеш'. Никада није пио ни пушио. Увијек је паралелно радио на свом психичком и физичком здрављу - рекла је Зрнка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана