Хљеб, со и кафа привлаче новац у ваш живот, ево и како

ГС
Хљеб, со и кафа привлаче новац у ваш живот, ево и како

Људи се од давнина користе разна вјеровања како би себи олакшали живот или дали објашњење за нешто што заправо није доказано

Признајмо себи – сви смо бар мало празновјерни. У том нема ништа зло. Људи се одвајкада служе разним вјеровањима да би си олакшали живот или дали објашњење за нешто што заправо није доказано. Нека су забавна и желимо да вјерујемо да ће се заиста остварити, док су нека, с друге стране страшна. А кад је ријеч о новцу, желимо да вјерујемо само у она која ће га привући, зар не?

Знате сигурно вјеровање да кад вас засврби лијеви или десни длан па вас одмах кроз главу прође да ћете или добити новац или остати без њега? Баш то вјеровање присутно је већ дуги низ година у људској историји и нико није пронашао логично објашњење за њега. Ипак, вјеровање постоји и дубоко је укоријењено у наше друштво. Неко, пак, повезује свраб длана уз особу која је похлепна и има неутаживу жељу за новцем. Такође, постоји вјеровање да, кад нас засврби длан, треба да се очешамо од дрвени предмет и то ће нам донијети срећу.

Добијете ли новац првог у мјесецу или за вријеме пуног мјесеца, вјеровања кажу да сте прави сретник или сретница. То значи да је могуће је да ћете имати више обиља у свом животу. Ако нисте те среће, можете се користити маштом па за вријеме пуног мјесеца замишљати да добијате пуно новца и то ће, како кажу вјеровања, такођер привући новац.

Ако проспете кафу, не брините. То значи да вас очекује некакав новчани добитак. Барем тако каже народно вјеровање. То, наравно, „не важи" ако сами намјерно пролијете кафу.

Да ли и ви сакупљате кованице на једно мјесто? Одлично! Пуно кованица на у, на примјер, касицу или теглу може привући велике количине новца у ваш живот. Према Фенг шуију, новац ћете привући ако метални новац држите у кухињи, док ћете према руском вјеровању привући велике своте новца ако кованице чувате у ормару или у врећицама распоређенима по цијелој кући.

Новац се, наравно, повезује и с бојама. Зато је потребно обратити пажњу на новчаник који носите. Пожељно је да буде у црвеној боји, јер је управо ова боја позната по томе што привлачи богатство, а неутралише негативну енергију. Према древном вјеровању Фенг шуија, црвена привлачи још више новца у живот.

Вјеровали или не, постоји и вјеровање да мртва пчела у новчанику привлачи новац.

Ту су такође и вјеровања према којима можемо остати без новца. Тако, на пример, вјеровање кажу да никако не окрећете хљеб наопако јер би могло нестати новца у кући. А када смо већ код хљеба, ако сте сујеверни, немојте га позајмљивати комшијама јер би финансијска стабилност из вашег дома могла прећи у њихов.

Такође, ако желите да сачувате новац, немојте ни со да позајмљујете другима. Радије се побрините да вам џепови не буду изврнути и поцјепани јер ћете и у том случају изгубити новац. И на крају, ако не желите да будете сиромашни, припазите да никада не остављате торбу на поду јер би ти и то могло да донесе сиромаштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана