Глумац у 95. години открио јавности да је геј

Б92
Foto: Getty Images

Британски глумац Стенли Бакстер написао је мемоаре у којима је открио своју сексуалну оријентацију, али и како је његова супруга реаговала на ту ситуацију.

Британски глумац и комичар је одлучио у 95. години да јавно открије своју сексуалну оријентацију и рекао да је хомосексуалац. Дуго је био у браку са својом вољеном супругом, која је остала с њим иако је знала да он воли исти пол.

Бакстер је написао мемоаре ''Real Stanley Baxter'' у којима читаоцима открива непознате детаље своје интиме и пише да колегама с којима је глумио и продукцијама с којима је радио никада није открио да је хомосексуалац и да је током цијеле каријере крио ту информацију.

Писао је и о томе како је његова сексуална оријентација утицала на његов брак са супругом Мојром, која је преминула 1997. године.

Још док је био у вези с Мојром, био је свјестан да воли мушкарце, па када је она хтјела да озаконе своју везу, он је одлучио да раскине с њом.

Међутим, Мојра је била упорна и хтјела је да остану заједно и тада јој је Стенли признао да је хомосексуалац.

Био је увјерен да ће након тога одустати од идеје брака, али Мојра је свеједно хтјела да се вјенчају - чак је и пријетила како ће се бацити кроз прозор ако је остави.

Тако су се на крају вјенчали, а од почетка брака глумац је кући доводио мушкарце уз благослов своје супруге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана